Wennen

foto Jan in 't Groen

De huidige fysieke gesteldheid van Kees van Loon houdt geen gelijke tred met de sportieve ontwikkelingen bij LONGA tot nu toe. De enorme lading regenval die de coach dinsdagavond tijdens de training over zich heen kreeg, heeft voor een stevige verkoudheid en koorts gezorgd. “Niet erbij zondag? Nou, dan moet het wel heel raar lopen.”

Tussen de hoestbuien door zegt Van Loon niet ontevreden te zijn over de prestaties van zijn nieuwe club. “Door in de beker in een poule met Baronie en Nivo Sparta en begonnen met een gelijkspel bij Brabantia. Terwijl wij in een opbouwfase zitten”, refereert de coach aan het inpassen van zeven nieuwelingen en een verandering in speelstijl. “Compact spelen en vanuit de counter toeslaan is hier een tijdlang het beproefde recept geweest. En niet onverdienstelijk, want ze hebben daar succes mee behaald. Ik wil echter iets verder naar voren spelen. Voor een aantal jongens is dat wennen en dat zie je.”

Geen realistisch beeld

Uitspraken over verwachtingen en doelen wil Van Loon in dit stadium nog niet maken. “Kan ik nog niet maken, want ik heb geen realistisch beeld van de concurrentie.  Ja, Brabantia heb ik gezien. Een goeie ploeg, waaraan wij uitstekend weestand boden. Met een beetje geluk hadden we na rust op 1-2 kunnen komen, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit teveel was geweest. PSV? Die ken ik nog van vorig seizoen toen wij met Taxandria tegen hen speelden. Ze werden kampioen, hoewel ik het toen niet de beste club vond. Het is bij PSV iedere keer weer een verrassing met wie ze komen opdraven. Dat wisselt nogal. Mijn spelers heb ik in ieder geval al voorgehouden dat we voor de winst gaan. Natuurlijk doen we dat altijd, maar Brabantia uit benader je anders dan een thuiswedstrijd tegen de amateurs van PSV, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Be Sociable, Share!