Wat wil DESK?

DESK 2013-14

foto vv DESK

Ad van Seeters is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van DESK en aangezien de coach uit Raamsdonksveer een contract voor onbepaalde tijd heeft in Kaatsheuvel zouden daar – los van het opportunisme dat de voetballerij doorgaans kenmerkt – nog tig jaren bij kunnen komen. Toch zou deze jaargang zijn laatste kunnen zijn. “Ik denk graag mee met de club, maar wel tot een bepaalde hoogte. Want ik ben nog steeds ambitieus.”

Wat er speelt? Stromingen binnen de club willen een vaandelteam met louter eigen jongens en nemen het eventuele afglijden naar de tweede- of derde klasse daarbij op de koop toe. “Dat mogen die mensen vinden, maar leidt zo’n beleid dan niet tot het begin van het einde van deze prachtige club met die schitterende accommodatie en die indrukwekkende historie? Realiseren die mensen zich wel dat het momenteel als eersteklasser al een heel gevecht is om bijvoorbeeld geldstromen voor allerlei doeleinden aan te boren? Dat de eigen jeugd die eventueel kan doorstromen, zich geheid gaat beraden als het eerste elftal is afgezakt?”

De coach beklemtoont dat hij een voorstander is van het inpassen van jeugdspelers. “De jeugdopleiding staat als een huis, prima. Die moet ook de basis zijn. Maar toen ik hier begon voetbalde één jongen uit eigen gelederen in het eerste, momenteel zijn er dat zes à zeven! Okay, misschien ook enigszins gedwongen, omdat het budget kleiner en kleiner is geworden. Maar gezien de ruime ervaring die ik inmiddels toch wel meen te mogen hebben, is routine in een team onontbeerlijk. Het is een utopie om te denken dat je jezelf met louter eigen jeugd kunt handhaven. Zelfs op het huidige niveau. De zogenaamde sterkhouders, spelers op de as die de jeugd bij de hand neemt en sterker maakt, zijn onmisbaar.  Binnen de lijnen en in het sociale gebeuren eromheen. Zoals nu met mannen als Veuger, Zschuesschen, Van Zon en Deelen het geval is. En in de praktijk functioneert! We zijn op de goede weg, zijn groeiende. Het positiespel ziet er soms al prima uit. Wij willen en kunnen meedoen, zo groot zijn de onderlinge verschillen niet in deze afdeling.”

Ad van Seeters DESK

Evalueren

Klinkt hoopgevend, maar toch. In januari staat een ALV gepland, waarin de leden mogen kiezen welke kant DESK opgaat. Puur met ‘eigen’ spelers verder of volgens de huidige manier? Van Seeters hoopt dat het realisme zal zegevieren. Ook hij komt niet uit een ei en weet dat de bomen allang niet meer tot aan de hemel groeien. Maar ambitieus als hij nog immer is, weigert hij zich te schikken in een rol in de marge. “Daarom heb ik met het bestuur een afspraak gemaakt. Eind november gaan we evalueren. Als volwassen mensen. Ik verwacht dan concreet te horen wat de plannen zijn en als ik me daarin niet kan vinden, ga ik om me heen kijken. En dat zou ik oprecht jammer vinden, want ik werk met hartstikke veel plezier bij DESK. Maar alles heeft zijn grenzen.”

 

Be Sociable, Share!