‘Waarom niet?’

foto rksv Boxtel

Hij had zijn werktripje naar Bahrein in het oorspronkelijk competitieloze weekend nog zo zorgvuldig gepland. Maar de afgelasting van vorige week verstoorde die opzet. Daarom ontbreekt Jochem van der Hoeven zondag in het inhaalduel bij Sint Michielsgestel. “Maar ik heb dit seizoen al vaker een wedstrijd gemist en toen is het prima ingevuld”, gaat de aanvoerder ervan uit dat Boxtel de smetteloze status kan handhaven.

Voor het zevende jaar alweer voetbalt de voormalige beroepsvoetballer van clubs als Sparta, Vitesse en Fortuna Sittard bij Boxtel, sinds 2006 zijn woonplaats. De Rotterdammer van geboorte is inmiddels al aardig verbrabantst. “Ik mis mijn stad eigenlijk alleen als ik er ben. In Rotterdam kan ik rustig anoniem over straat in de drukte. Hier ben ik niet anoniem, maar is het wel rustig”, verwijst Van der Hoeven met name naar zijn werk als fysiotherapeut in het Boxtelse. Ook bij de derdeklasser voelt hij zich helemaal ingeburgerd. Een status die de club zich in 2011 verwierf en getuige het ambitieniveau niet meer wenst prijs te geven.

Op zijn minst. Want tot nu toe is Boxtel sowieso al verzekerd van nacompetitie en gloort er wellicht meer aan de horizon. “Waarom niet? We hebben een aantal goeie spelers erbij gekregen. Zo blijkt bijvoorbeeld Rick van Lier redelijk makkelijk te scoren en dat is altijd lekker voor een elftal”, weet Van der Hoeven (37), die ook door de deze zomer eveneens nieuw aangestelde coach Walter van Ommeren als centrale verdediger wordt ingezet. “Natuurlijk ben ik in de loop der jaren teruggezakt naar een minder niveau, maar ik heb nog steeds mijn inbreng. Met de fitheid heb ik geen problemen en ach, vanuit de positie waar ik speel hoef je ook niet zo heel veel te lopen.”

Gewetensvraag

De druk van het grote moeten is er al tijdje af bij Van der Hoeven. “Ik heb destijds een bewuste keuze gemaakt en voetballen voor de lol maakt daar deel van uit. En dat bevalt me goed.” Hetgeen niet inhoudt dat er bij wijze van spreken maar een beetje wordt aangerotzooid bij Boxtel. “Nee, en zeker de laatste tijd merk je dat er binnen de club serieuzer wordt omgegaan met de resultaten. Op alle gebieden wordt aan de weg getimmerd. De club wil duidelijk vooruit.” Met Jochem van der Hoeven? “Ha, dat is een gewetensvraag. Ik krijg het steeds drukker met mijn diverse werkzaamheden, dat is een feit. Ik roep al tijden dat ik het per jaar bekijk. Laten we het daar voorlopig maar bij houden..”

foto rksv Boxtel

Be Sociable, Share!