‘Vooral onszelf blijven’

Een plaatsje bij de eerste vier, maar bovenal rust in de tent. Dat was voor Hans van Gameren het uitgangspunt toen hij in augustus startte met de nieuwe klus die Woudrichem heette. In beide opzichten ligt de coach momenteel op koers met zijn manschappen. Zaterdag kan Woudrichem een stap zetten richting nòg meer, want bij winst op nummer twee Zuilichem doet groen en wit serieus mee in het prijzenbal. “We moeten onszelf niet teveel druk opleggen. Niks moet, alles mag.”

Met twee degradaties in een paar jaar tijd liep Woudrichem flinke tikken op. “Een klimaat scheppen van met name rust was daarom prioriteit nummer één. Daar zijn we aardig in geslaagd. Tegelijkertijd probeer je ook sportief aan de weg te timmeren. En als je kijkt waar we nu staan, zijn we ook daarin goed bezig. Er zit absoluut muziek in deze club. De jeugd ontwikkelt zich stormachtig. Ik laat nu al sommige van die jonge gasten meetrainen met de selectie om alvast te proeven. Wat me vooral opvalt binnen Woudrichem is de hechte eenheid. En vanuit de spelersgroep zelf constateer ik een enorme leergierigheid. Dat zijn facetten waarmee je vooruit kunt en daarom heb ik ook voor een jaar bijgetekend”, zegt de 49-jarige coach uit Opijnen, die er al 23 seizoenen als trainer/coach heeft op zitten.

“Ik ben één en al voetbal. Het heeft mij daarnaast altijd getrokken om leiding te geven aan een groep sporters. Nu is het mijn taak om de spelers van Woudrichem klaar te stomen voor het duel met Zuilichem. We beseffen dat dit een unieke kans is om ons te gaan mengen in de titelstrijd. Anderzijds mag dit gegeven niet beklemmend werken. We moeten vooral onszelf blijven en doen waar we goed in zijn. In voetballend opzicht vond ik Woudrichem beter dan Zuilichem toen wij daar speelden. Zij zijn fysiek sterker en beschikken over een aardige voorhoede, maar zijn defensief kwetsbaar. Ja, het voetbal leeft sowieso enorm in Woudrichem en helemaal wat betreft deze wedstrijd. Ik verwacht een grote publieke belangstelling.”

Be Sociable, Share!