Volgens plan

Stapje voor stapje is BVV bezig het verloren terrein terug te winnen. “En het mooie is dat acht van de elf spelers die zondag op het veld stonden door de club zelf zijn opgeleid”, zegt John Huisman, coach van de Bossche koploper in de tweede klasse. “Dit seizoen kampioen? Ho, ho. We proberen zo hoog mogelijk te eindigen en in ieder geval deelname aan de nacompetitie af te dwingen.”

Hetzij middels een periodetitel of anders via de stand op de ranglijst. “Als we op de huidige voet verder gaan, moet dat lukken. Dat weet ik zeker. Ten opzichte van afgelopen seizoen, waarin het na de winterstop begon te lopen en we een fantastische eindsprint kenden, hebben we met deze jonge groep wederom progressie gemaakt. Ik speel met een voorhoede die gemiddeld twintig jaar is. Logisch dat het niveau dan niet altijd constant is. Tegen TEC leden we onze eerste en enige nederlaag tot op heden, puur door het verschil in ervaring.”

Maar over het algemeen kan Huisman niet anders dan tevreden zijn. “Ik werk inmiddels met een selectie van 17 à 18 spelers, die in principe allemaal voor de basis in aanmerking komen. Dus is het nu vooral zaak de jongens die er buiten vallen rustig te houden. Met regelmaat spelen we oefenduels om ook die gasten aan bod te laten komen. En zondag tegen OJC Rosmalen krijgt een aantal van hen speeltijd. Een mooie gelegenheid om zich te kunnen bewijzen.”

Bossche kraker

In het voorjaar reikte BVV tot de halve finale, waarin het werd geëlimineerd door Nemelaer. Allemaal leuk en aardig, die beker. Want hoewel Huisman hemel en aarde beweegt om niet verder te kijken dan de eerstvolgende wedstrijd, werpt de Bossche kraker tussen koploper BVV en medeachtervolger RKJVV van volgende week zijn schaduw alvast vooruit. Een duel dat volgens Huisman sec genomen over niet meer dan het behalen van drie punten gaat, maar natuurlijk overladen is met sentimenten. Bijvoorbeeld over de vraag wie zich de voorlopige kampioen van het Bossche amateurvoetbal mag noemen. “Als alles meezit, kunnen we die dag zelfs periodekampioen worden. Reken maar dat RKJVV ons de voet dwars wil zetten, alleen al vanwege het feit dat zij bij winst zelf aansluiting houden met de top. Maar dat is voor later. Eerst telt OJC”, waarschuwt Huisman.

Be Sociable, Share!