Volgens plan

DESK wil zo snel mogelijk terugkeren in de Hoofdklasse en die wens koppelt het voorlopig ook aan daden. Want: de volle mep na drie duels met de imponerende doelcijfers van 13 voor en 0 tegen. Vijf van die treffers kwamen op naam van Mounir Mamaar, de vleugelaanvaller die het ene geel-blauw (Dongen) inruilde voor het andere. “Als we dit doortrekken, komt het goed.”

Hoewel de stand (0-4) misschien anders doet vermoeden, was de laatste voorstelling bij EFC de minste tot nu toe.  “In balbezit waren we bij momenten slordig. Gelukkig was onze keeper Jamil Kools geweldig, want anders had er ook een andere uitslag kunnen uitrollen”, vindt Mamaar, die in het dorp vlakbij de Belgische grens de trekker twee keer succesvol overhaalde. Terwijl hij in Dongen toch eerst en vooral een voorbereidende speler was. “Je merkt wel een verschil met de Hoofdklasse. Daar zijn de tegenstanders vaak net wat slimmer, fysiek sterker ook.”

Groepsgebeuren

Het wedstrijdverloop in Eersel toonde aan dat DESK de potentie heeft om mee te doen om de titel, maar dat dit geen voldongen feit is. “We weten heus dat de weg nog lang is en dat er best de nodige punten voor verbetering vatbaar zijn. Het kan nog beter en het moet nog beter”, aldus Mamaar, die in de openingswedstrijd tegen IFC op de bank startte. “De concurrentie is groot. Voor elke linie heeft trainer Ad van Seeters de beschikking over spelers die er zo in kunnen. Hij benadrukt ook continu het groepsgebeuren.  We moeten deze klus klaren met de gehele selectie. We zien elke wedstrijd als een nieuwe kans die je moet pakken”, probeert Mamaar een mogelijk gevoel van onderschatting al bij voorbaat uit te bannen.

Be Sociable, Share!