‘Voetbal zoals voetbal bedoeld is’

foto Gerald van Zanten

Zelf is hij een speler die het op de eerste plaats van kracht en inzet moet hebben. Dus in dat opzicht betekende de omschakeling van zondag naar zaterdag voor Jordi Brands geen al te grote omslag in benadering. Het grootste verschil zit volgens de aanvoerder van Roda Boys Bommelerwaard in de beleving van de sport. “Deze jongens houden van het voetbal, zoals dat ooit bij de jeugd begonnen is.”

Dat staat een beetje haaks op de uitleg die na afloop van het duel bij Almkerk (1-1) gegeven wordt door zowel de aanvoerder zelf als coach Miguel van den Dungen. “Het was niet goed vandaag en dat voelde ik al aankomen. We trainden afgelopen week slap en je speelt zoals je traint.” De remise in de derby betekende het eerste puntenverlies voor Roda Boys. Brands had het gevoel voor nuancering al snel te pakken. “Zaterdagvoetbal betekent veel strijd en duels. Met de ploeg die wij hebben, met een aantal nieuwe jongens vanuit het zondagvoetbal, moeten we vooral uit die duels zien te blijven. Dat lukte vandaag niet echt en dan loopt het zoals het gelopen is. Dan missen wij de power, vooral op het middenveld.”

Rode lap

De domper in Almkerk weerhield Brands er niet van om de geplande activiteiten inclusief ‘een drankje doen’ met een aantal ploeggenoten in de uren na de wedstrijd gewoon door te laten gaan. “Natuurlijk zijn wij ambitieus en als we dat niet zouden uitstralen dan worden we daar door onze tegenstanders wel op gewezen. Roda Boys is als een rode lap voor de concurrentie. Maar er is ook nog zoiets als gezelligheid in het verhaal eromheen. Samen plezier maken op het veld, maar ook daarbuiten. Bij mijn laatste club FC Lienden stond presteren voorop en de rest was hooguit bijzaak. Hier vind je de perfecte combinatie. Voetbal zoals voetbal ooit bedoeld is. Een spel dat je speelt voor je plezier.” Al kwam daar deze zaterdag maar weinig van terecht.

Be Sociable, Share!