Vliegende start

In het voorjaar leefde Jeroen van Leijsen vier maanden toe naar de overstap richting Baronie. Die hij uiteindelijk zelf afblies, omdat de Bredanaars eerder gemaakte afspraken niet konden nakomen. De beslissing werd bij TSC met gejuich ontvangen. “Hoewel de felicitaties vanwege mijn veronderstelde promotie in een eerder stadium gemeend waren”, aldus de 21-jarige aanvaller, die met zijn ouwe cluppie een vliegende start kende: 7-2 tegen Haarsteeg!

“Veel ploegen in onze afdeling ken ik eerlijk gezegd niet. Ook Haarsteeg was een onbekende, hoewel de berichten over die ploeg een fikse klus deed vermoeden. Ik vond ze minder sterk dan verwacht. Al moet ik toegeven dat de uitslag een beetje geflatteerd was”, bekent Van Leijsen. Als diepste middenvelder had hij met twee treffers een wezenlijk aandeel in de winst.  “We hebben er een paar spitsen bij gekregen en vanuit de tweede lijn spelen vind ik geen straf. Zeker als er zoals tegen Haarsteeg veel ruimte achter de verdediging ligt.”

De Oosterhoutse zege brengt geen euforische gedachtes naar boven bij Van Leijsen. “Ik schaar TSC op voorhand niet bij de titelkandidaten. Zondag moeten we naar Unitas, dat is er volgens mij wel een. Over een paar weken kunnen we pas zeggen waar we werkelijk staan in deze tweede klasse. Ten opzichte van vorig seizoen vind ik wel dat TSC in de breedte sterker is geworden en meer als een team opereert. Van groepjesvorming is geen sprake meer.”

In de koelkast

De ambitie om het op termijn hogerop te zoeken, heeft Van Leijsen nog steeds. “Inderdaad, die heb ik alleen even in de koelkast geparkeerd. Het hoofdstuk Baronie heb ik afgesloten. Voorlopig althans. Na alles wat daar gebeurd was, vroeg ik me af of het moment van instappen juist was. Bij TSC wist ik wat ik had en die wetenschap besloot ik na mijn twijfels maar te koesteren.” En zo behield TSC een meer dan bruikbare speler én jeugdtrainer. “Ik heb nu de D2 onder mijn hoede. Erg leuk om te doen. Vanwege school heb ik momenteel geen tijd, maar ik ben van plan om straks de cursus TC3 op te pakken.”

Be Sociable, Share!