‘Verschil JEKA en Baronie is niet zo groot’

Het voorzetje kopt hij met een lach in. “Ik gun het Jack niet, hoor. Maar het zou wel grappig zijn als volgend seizoen de Bredase derby tussen JEKA en Baronie op het competitieprogramma staat.” De hoofdklasser met degradatiezorgen, met zijn vriend Jack Sweres aan het roer, plukte in een week twee spelers weg bij zijn JEKA. “Iedereen is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Je moet vooral graag bij JEKA willen spelen”, reageert Peter Remie op het verlies van de basiskrachten.

Als het aan Baronie had gelegen, was er na spits Emre Ucerler en middenvelder Tommy Croes nog een derde speler van JEKA richting De Blauwe Kei verhuisd. Vleugelaanvaller Dennis Peragon ging echter in op een aanbieding van Texas Dutch Lions om vanaf eind april tot juli in de VS – op het één na hoogste niveau – te voetballen. “Een geweldig avontuur natuurlijk voor die jongen, afgedwongen door zijn spel bij ons. Hij keert daarna in principe terug bij JEKA”, weet Remie, die met Sweres contact had over genoemde spelers.

Popelen

“No hard feelings, zo werkt het nu eenmaal. Wij moeten dit ook als een compliment zien. Blijkbaar doen we hier bij JEKA goeie dingen. Het is nooit fijn als een spits vertrekt die goed is voor tien tot vijftien doelpunten per seizoen, maar het is zeker niet zo dat wij nu ineens met de handen in het haar zitten. In het tweede elftal en ook in de A-jeugd staan verschillende spelers te popelen en ik denk ook dat die het aankunnen. Daarnaast zitten wij niet stil. Al is het natuurlijk lastig shoppen met een lege portemonnee. Het beleid van de club is en blijft dat niet betaald wordt aan spelers. Prima, is alleen maar te prijzen. Maar dat houdt niet in, dat spelers van buitenaf niet welkom zijn binnen de selectie. Mits die beter zijn dan wat er al is.”

Remie kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Ik acht ons nu veilig en we mikken op de derde plaats. Dat wordt een pittige klus, maar ik heb er een hekel aan om een seizoen zomaar uit te blazen. Er liggen altijd uitdagingen. En voor volgend seizoen leggen we de lat weer een stukje hoger. Ondanks alles is dat een realistisch streven, ja. Het verschil tussen Baronie en JEKA is zo groot niet meer. Dat zegt misschien iets over Baronie, maar zeker ook over JEKA.”

Be Sociable, Share!