‘Verlaat dit fijne thuis niet zomaar’

foto Robert Janzen

Torino Hunte is een aanvaller die opvalt, iemand die zijn tegenstander opzoekt. “Met de acties en de dreiging zit het wel goed. Over de doeltreffendheid ben ik minder tevreden. Dat OSS’20 niet meer punten heeft, ligt gedeeltelijk ook aan mij. Dat neem ik mezelf kwalijk. Het rendement moet omhoog.”

Naar spelers die een man kunnen uitspelen is in de regel altijd vraag. Ook naar Hunte, nietwaar? “Je hoort weleens wat, maar concreet is er niets. Ik wacht af wat er eventueel komt. Of niet. Ik heb zeker de ambitie om op een hoger niveau te voetballen, maar ik ga OSS niet zomaar verlaten. Deze club voelt als een fijn thuis. Klopt, ik woon in Tilburg. Die drie keer reizen per week naar Oss zie ik niet als hinderlijk. Ik zit in Den Bosch op school en mijn tante woont in Oss. Daar ben ik vaak te vinden.”

Schijndel

De kans dat Hunte ook volgend seizoen voor OSS speelt, schat hij zelf in op 75 procent. “En misschien voetbal ik met deze club volgend seizoen wel in de Hoofdklasse. Jammer dat we zondag tegen HVV verloren – ‘dat was echt onnodig, we lieten zoveel kansen liggen, ongelofelijk’ – maar daarvoor zetten we een prima reeks neer. Met Schijndel als belangrijkste concurrent dingen we nog mee om de tweede periodetitel.  Het zit erin, als team gaat het steeds beter. Persoonlijk? Meer scoren, simpel. Ik sta nu op vijf goals en dat is niet veel. Heb daarnaast ook een handvol assists gegeven, maar per saldo ben ik daar niet tevreden over. Ja, daar praat ik geregeld over met de trainer. Hij drukt me in ieder geval op het hart om toch vooral mijn acties te blijven maken. Roland Schuermans heeft vertrouwen in mij en ik hoop dat terug te betalen. Nee, dat ga ik terug betalen!” Zondag wacht meteen een fikse uitdaging als OSS op bezoek gaat bij Schijndel. Een duel dat overigens meetelt voor periode drie.

Be Sociable, Share!