Verbaasd? Ja en nee

In de zomer van 2010 stapte Marvin Bedaf over van MOC’17 naar DOSKO, toen nog een derdeklasser. Dik twee jaar later vindt de aanvaller zich na twee promoties terug in de eerste klasse. In pole position zelfs na zeven speelrondes. “Een sprookje? Daar lijkt het wel op, hè. Maar aan de andere kant heb ik ons team ook daadwerkelijk zien groeien.”

Zondag over een week kan er wellicht een nieuw hoofdstuk aan de successtory van de club uit Bergen op Zoom worden toegevoegd. Hoewel ook De Valk nadrukkelijk in beeld is, kan DOSKO dan bij winst op Nemelaer beslag leggen op de eerste periodetitel. Beide teams staan puntgelijk bovenaan, waarbij het doelsaldo van DOSKO één goaltje beter is. “Wij werken nu in alle rust naar dat duel toe. Niets hoeft, alles mag. Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als wie die prijs alvast binnen hebben.”

Intact

Dan gaat het dak er weer af bij DOSKO, zoals zondag toen de ploeg van Peter Sweres buurtrivaal Halsteren over de knie legde en en passant de koppositie overnam van DESK. “Tot een uur of tien ’s avonds was het nog hartstikke druk in de kantine. Verbaasd over de ontwikkeling tot nu toe? Je merkt dat het wel een niveautje hoger is dan we gewend waren. Het gaat allemaal wat sneller en de tegenstanders zijn fysiek ook sterker. Maar blijkbaar passen we ons snel aan. En daarnaast hebben we de afgelopen jaren zelf ook flinke stappen gemaakt. De samenstelling van de selectie is in die tijd grotendeels intact gebleven. Ik vind dat wij redelijk compleet zijn. Op één keer na (Vlissingen, 5-0 verlies) zijn we eigenlijk altijd wel in staat gebleken om ons eigen spel te spelen. Wij zijn snel in de omschakeling, maar kunnen ook op de helft van de tegenstander uit de voeten”, beweert Bedaf.

Die tot nu toe alweer vijf doelpunten scoorde. “De voorbije twee seizoen maakte ik er 17 en 18. Als ik nu rond de 15 finish ben ik tevreden. Op papier begin ik in de punt, maar wij rouleren veel voorin. Ook een kracht van ons, dat vele bewegen. Maar het meest tevreden ben ik natuurlijk als wij op een mooie plek ver boven de rode streep eindigen. DOSKO is in ieder geval een ploeg om terdege rekening mee te houden. Dat besef zal bij de concurrentie inmiddels wel zijn doorgedrongen.”

Be Sociable, Share!