Verandering van spijs

foto Frank van Engelen

‘Je gaat toch niet naar die ‘Bommelsen’?’ Die retorische vraag krijgt Remy Schouwenaar de laatste tijd met regelmaat gesteld. Want het is immers definitief. De bijna 24-jarige spits zegt verandering van omgeving nodig te hebben. “We maken nu voor de tweede keer op rij een teleurstellend seizoen door. Als collectief slagen we er niet in om de stap naar boven echt te maken en ik zie eigenlijk weinig signalen die wijzen op verbetering. Bovendien bleef het wat mij persoonlijk betreft vanuit de leiding stil naar volgend seizoen toe.” Dàt signaal liet aan duidelijkheid niets te wensen over en dus ging Schouwenaar in op het aanbod van klassengenoot Nivo Sparta.

In Zaltbommel moet Schouwenaar de vervanger worden van Marc Santegoets. Ook een balvaste spits die vooral veel op de helft van de tegenstander moet spelen om zo optimaal mogelijk tot zijn recht te komen. En dat was bij Roda Boys meer niet dan wel het geval. “We zijn eigenlijk constant zoekende geweest. Hebben dus in het begin die trainerswissel gehad. Jos Houweling had veel vertrouwen in mij. Zijn vervanger Vladimir Ciric is rond de 70 jaar en nog steeds bloedfanatiek. Prima, maar hij denkt anders. Dat kan, maar voor mij blijkt het in de praktijk niet ideaal. De laatste tijd speel ik weer, maar dan ben ik bijvoorbeeld meer ballen aan het doorkoppen dan dat ik aan het voetballen ben. Met de club Roda Boys is overigens niks mis. De betrokkenheid en de gezelligheid is nog even groot als toen ik hier vijf jaar geleden kwam.”

Eén jaartje voetbalde Schouwenaar in de tussentijd voor Geldrop. “De technisch manager van die club was gecharmeerd van mij. Hij had me bij FC Den Bosch zien spelen. Helaas verzeilden we met Geldrop in de degradatiezone. Teleurstellend.” Gerrie Schaap, coach van Nivo Sparta, kende Schouwenaar ook van FC Den Bosch en daarnaast natuurlijk van de onderlinge competitieduels. “Misschien dat het straks bij Roda Boys allemaal maar anders wordt, maar ik heb nu gekozen voor de vastigheden van Nivo Sparta. Dat speelt zeker met drie spitsen en met veel offensieve drang op de helft van de tegenstander. Precies zoals ik het graag zie.”

Be Sociable, Share!