‘Veel geld in deze klasse’

foto Eva de Bruijn

foto Eva de Bruijn

Geheel onverwacht kwam de stunt niet volgens Kevin van Esch. De maker van de beslissende 2-3 voor Haarsteeg bij TEC, de gedoodverfde titelkandidaat. “We wonnen laatst van Geldrop en WSC en hadden vertrouwen getankt. Maar okay, we hadden in het eerste halfuur ook met 3-0 achter kunnen staan”, zegt de middenvelder van de tweedeklasser.

“Er zit veel geld in deze klasse”, weet Van Esch en daarmee refererend aan de moeizame campagne van Haarsteeg voor de winterstop. Veel geld betekent namelijk veel goeie elders weggeplukte spelers. Zoals bij TEC het geval is. “De accommodatie ziet er niet uit en de voetballers zijn na de wedstrijd meestal direct weer weg. Maar de kwaliteit op het veld is ontegenzeggelijk daar. Haarsteeg heeft die echter ook. Mentaal zijn we niet altijd even stabiel gebleken, maar je merkt dat we daarin stappen gemaakt hebben. In het begin van de wedstrijd lieten we ons nog afbluffen, maar toen we eenmaal flair toonden en van achteruit doorstapten, zag je dat TEC daar niet op gerekend had.”

Boost

Van Esch zelf rondde tien minuten voor tijd een prima uitgevoerde counter kordaat af met een schot vanaf randje zestien. “Daarna was het nog even tien minuten billenknijpen, maar we redden het. De uitslagen van de concurrentie – alle teams in de onderste regionen pakten punten – verstoorden de feestvreugde niet.  “Waarom niet? Omdat wij het gaan redden, zeker weten. Deze winst geeft ons reeds gestegen vertrouwen een extra boost”, aldus Van Esch, die de mogelijkheid te baat neemt om attentie te vragen voor zijn werkgever Soccerhome uit Vlijmen. Bij deze.

 

Competitie Soccerhome.nl weer van start

De afgelopen wintermaanden hebben veel amateurverenigingen en BVO’s kennis gemaakt met indoor soccer. Een unieke manier van voetballen! Door de slechte weersomstandigheden lag het amateurvoetbal plat en vele teams (waaronder RKC en Willem II) vonden bij Soccerhome.nl een geslaagd alternatief. Onder prettige omstandigheden konden ze daar trainen op een indoor kunstgrasveld.

Het kunstgrasveld is 15 meter breed bij 30  meter lang en wordt omringd door boardings en netten, hierdoor zijn er geen rustmomenten want de bal kan simpelweg niet uit! Op de veldjes wordt 5 tegen 5 gespeeld. Soccerhome.nl start op 27 februari opnieuw een competitie waarin teams strijden om de Soccerhome wisselbokaal. Iedere woensdag worden er wedstrijden gespeeld tussen 18:30 uur een 22:30 uur. De wedstrijden worden begeleid door officiële scheidsrechters van de KNVB en duren 2×25 minuten. De laatste speelronde wordt gespeeld op vrijdag 31 mei waarna met als afsluiting een gezellig feestje.

Soccerhome.nl

De wedstrijden worden gespeeld op woensdagavond en er is plaats voor 8 teams. Deze spelen als eerste allemaal een keer tegen elkaar. Vervolgens komen de nummers 1 t/m 4 en 5 t/m 8 in een aparte poule terecht waarin zij elkaar twee keer zullen bestrijden. Op 31 mei worden de finales gespeeld waarbij de winnaar nog steeds uit de poule van de nummers 5 t/m 8 kan komen. De winnaar van deze poule speelt namelijk de finale tegen de winnaar van de andere poule. Tot op de laatste speelronde kan nog steeds iedereen winnen, waardoor de competitie spannend blijft!

Interesse?
Je kunt je team met maximaal 10 spelers via soccerhome.nl opgeven. De eerste 8 aanmeldingen doen mee aan de competitie. Teams die zich later aanmelden worden op de reservelijst geplaatst. Kosten voor deelname zijn €380,- Hiervan ontvangt het team €35,- euro aan consumptiebonnen terug tijdens de feestavond op 31 mei. Na inschrijving ontvang je een bevestiging op opgegeven e-mailadres en word je verder op de hoogte gehouden. Meer informatie is op te vragen via info@soccerhome.nl

Be Sociable, Share!