Vanuit de kelder

Twee opmerkelijke berichten rondom oude bekenden. RBC heeft zich neergelegd bij het besluit van de KNVB dat de Roosendalers na het faillissement een eventuele herstart moeten maken vanuit de kelder van het amateurvoetbal. Papendrecht, zes jaar lang behorend tot het deelnemersveld in de Hoofdklasse B, heeft besloten na 91 jaar te stoppen met prestatievoetbal op zondag.

Voor het heropgerichte RBC betekent dit een instroom in de vijfde klasse op zondag of in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De club zag af van een procedure tegen de bond vanuit financieel oogpunt. Bij een negatieve uitkomst zou RBC zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Niet levensvatbaar

Alleen de leden kunnen het plan van het bestuur van Papendrecht nog dwarsbomen. De verwachting is dat zulks niet gebeurd. De leiding acht zondag 1 – momenteel stijf onderaan in de eerste klasse B – niet meer levensvatbaar. Men wil de focus nu leggen op de zaterdagafdeling. Richard Middelkoop, de huidige trainer van zondag 1, zal het eerste zaterdagelftal – middenmoter in de vierde klasse – onder zijn hoede gaan nemen.

Be Sociable, Share!