Van Loon vertrekt bij LONGA

foto Jan in 't Groen

foto Jan in ‘t Groen

Kees van Loon is bezig met zijn laatste maanden in dienst van LONGA. Zoals dat heet ‘in goed overleg’ besloot de coach uit Loon op Zand zijn aflopende contract niet te verlengen. “Eerst en vooral is mijn besluit gebaseerd op sportieve gronden. Ik heb met het bestuur afgesproken dat ik er naar buiten toe inhoudelijk niet verder op in zal gaan.”

Het zoeken naar details met waarheidsgehalte is echter geen onmogelijke opgave. Het is een publiek geheim dat de populariteit/animo van/voor het amateurvoetbal in de grote steden almaar tanende is. Zeker ook in Tilburg, waar bij tal van clubs het water zowat tot aan de lippen staat. Alleen al wat betreft het ledenaantal. Fusies lijken in dat kader slechts een kwestie van tijd. Naar verluidt spelen bij LONGA nog geen fusieperikelen, maar het is geen rare gedachte om te voorspellen dat de eens zo roemruchte club aan het spoor dat lot op termijn te wachten zou kunnen staan.

Eén en één is twee, dus gekoppeld aan de afnemende interesse van de doelgroep – anders dan de diehards – spelen ook de financiën een prominente rol in het verhaal. Inderdaad een tendens die overal gaande is, maar in het geval van LONGA nog pijnlijker omdat de aanwas van onderuit tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is. Clubmensen met een zwart en wit hart roepen deze dagen dat LONGA op termijn bij wijze van spreken dan maar een bestaan als (relatief) gezonde derde- of vierdeklasser moet nastreven.

Uno Animo

Zover is het nog niet en als het aan Van Loon ligt laat hij de vereniging waarin hij ooit als hoofdklassenspeler actief was achter met de status van eersteklasser. “En daarna? Dat is nog onzeker. Ik heb de interesse van een paar clubs op middelbaar niveau die niet in de regio voetballen inmiddels afgewezen. Ik heb nog een ijzer in het vuur, maar ook daar kan ik verder geen mededelingen over doen. Tja, als die optie op niets uitloopt, zal ik in de wachtkamer moeten. Misschien ga ik dan de E’tjes trainen bij Uno Animo, ook leuk…. En verfrissend? Laatst zei een speler van me dat het voor mij na twintig jaar trainerschap en dag en nacht met voetbal bezig zijn, wellicht niet slecht was om er eens een jaartje tussenuit te zijn. Dat ik het leven zodoende ook eens vanuit een ander perspectief kan bekijken. Zit wat in. Hoewel ik nu toch vooral hoop op een mooie club met perspectief…”

Be Sociable, Share!