Valse bescheidenheid?

Bijna ging het toch nog fout. In de slotfase werd Brabantia bij een 4-3 voorsprong tegen tien spelers van ‘Angstgegner’ Nemelaer met een strafschop geconfronteerd. “Ik greep meteen naar mijn hoofd. Het zal toch niet waar zijn?”, herhaalt Michel Leon Payo wat hij op dat  moment deed en dacht. Gelukkig voor ‘d’n Brab’ was daar doelman Danilo Verus. Die maakte zijn reputatie als penaltykiller opnieuw waar.

“Al de derde die hij dit seizoen pakte”, looft de topscorer de van WSC Waalwijk overgekomen sluitpost. “Vorig seizoen verloren we twee keer dik van Nemelaer. We waren gebrand op revanche, maar toch met enige reserve.” Mede dankzij Verus, de assists van Rens Wildschut en de hattrick van Leon Payo kwam het dus toch nog goed voor de thuisclub. Zij het met de nodige moeite. Een beetje overeenkomstig de gang van zaken in de competitie tot nu toe. “We spelen niet slecht, soms zelf meer dan behoorlijk. Constant echter niet. Onze top hebben we nog niet bereikt. Dat baseer ik onder meer op de trainingen, waarin het niveau zienderogen stijgt. Normaal gesproken betaalt zich dat op een gegeven moment ook uit in de wedstrijden.”

Kampioen

Ontwikkelingen die duiden op een kampioensploeg in de maak. Na zeven duels, met bijna een derde op de teller, voert Brabantia de ranglijst immers aan. Ondanks die mate van wisselvalligheid. “Op schema? Als wij bovenin meedraaien hebben we het goed gedaan. De druk van het echte moeten voelen wij niet, want die is er niet. Brabantia hoeft geen kampioen te worden. Klinkt inderdaad misschien wat aan de bescheiden kant, maar dit is pas ons tweede seizoen op dit niveau.”

Tandem

Zijn wens om hogerop te komen, is nog steeds daar. “Maar daarin ben ik niet bijzonder, want dat heeft elke speler met gezonde ambities.” Niettemin zou het zomaar kunnen dat de tandem Bart van Limpt (34) en Michel Leon Payo (21) aan de laatste meters bezig is. “Mij is niet bekend of dit het laatste jaar van Bart is, hoor. En zelf laat ik alles maar op me af komen. Ben niet teveel aan het plannen. Het gaat nu redelijk, maar ook persoonlijk kan en moet het beter. De trainer verlangt dat ook van mij, waarschijnlijk omdat hij weet dat het erin zit, ja. Ik eveneens op schema? Vorig jaar maakte ik er achttien en nu sta ik op zes, dus wat aantallen betreft wel. Maar geloof me, ik win liever wedstrijden zonder zelf te scoren dan andersom.”

Be Sociable, Share!