Unicum?

foto Cornelis van Rijswijk

De vreugdetaferelen waren daar, maar met de nodige reserves. NOAD’32 leek met een 1-1 gelijk spel in de dorpsderby tegen Wilhelmina’26 de periodetitel te hebben binnen gehaald, aangezien concurrent SVW ‘maar’ met 2-0 won. Puntgelijk en in doelsaldo gelijk, maar met meer gescoorde goals. En dat laatste gaf de doorslag, dachten ze in Wijk en Aalburg. Ten onrechte, bleek een halfuur na het laatste fluitsignaal na bestudering van de bondsreglementen.

“Misschien slordig, ook van mij. Maar met dit scenario zijn we helemaal niet bezig geweest. Wij wilden het potje uithalen, knallen. Wat overigens niet lukte, het was bijzonder matig. NOAD voetbalde verkrampt. Maar goed, het liep zoals het liep”, aldus coach Frans van Helvoirt, die zich echter hooglijk verbaasde over de uitkomst van een en ander. “Eind november moeten we nu een beslissingsduel spelen om de eerste periodetitel. Zoals de kaarten er nu bij liggen. Of dit uniek is, weet ik niet. Maar ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord, gedurende het seizoen een beslissingswedstrijd voetballen. Die vinden toch altijd na de reguliere competitie plaats? Wat gebeurt er dan met de eventuele kaarten in dat duel? Wegen die mee in de competitie? Ik ben inmiddels door diverse mensen uit het amateurvoetbal gebeld en die zeggen allen hetzelfde: dit kan helemaal niet.”

D’r in en d’r uit

Los van dit alles en los van de povere vertoning in de dorpsderby had Van Helvoirt niet verwacht dat NOAD zich in dit stadium van het seizoen al zo nadrukkelijk zou manifesteren. “In de competitiewedstrijden tot nu toe heb ik maar twee van de acht keer met dezelfde basis kunnen starten. Uiteindelijk was meedoen om een periode en om de bovenste plaatsen wel het uitgangspunt. Echter niet met de druk om meteen te moeten promoveren. Jarenlang pendelde NOAD tussen de derde- en de tweede klasse. D’r in en d’r weer uit. Sinds ik hier vorig jaar ben gekomen, is het onze bedoeling om een basis te leggen voor de komende jaren. Ook vanuit de jeugd worden in dat opzicht stappen gemaakt. Zo’n proces vergt tijd en ik heb de indruk dat sommigen daaraan weleens voorbij gaan. Het moet straks zo zijn dat NOAD bij een eventuele promotie klaar is voor een stabiel tweedeklasserschap. Met mij? Ook clubs in het amateurvoetbal sluiten tegenwoordig vaak eenjarige contracten af, dat is hier niet anders. Mijn intentie is doorgaan, maar je weet het tegenwoordig nooit, hè?” Bleek ook zaterdag.

Be Sociable, Share!