Uitzonderlijk

Elf tegen nul, die uitslag klinkt bekend in de oren. Of in dit geval 0-11. “Toen die zevende goal viel, hoorde je onze vaste supporters al voorzichtig ‘tien, tien’ roepen. Op het veld beseften de spelers natuurlijk ook dat er iets bijzonders te gebeuren stond. Mooi om te zien dat zoiets uitzonderlijks dan ook daadwerkelijk plaats vindt”, geniet Sleeuwijk-trainer Arjan de Vries na de monsterzege bij het Bossche BVV nog een beetje na.

“Weet je wat het gekke was? Voor rust wees niets op een dergelijke score. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op. Bij 0-1 stopte onze keeper een strafschop van BVV. Dat bezorgde ons een morele opkikker en tegen het einde van de eerste helft liepen we ineens uit naar 0-3. Na rust stond het in no time 0-5 en vanaf toen zag je de koppies gaan hangen bij BVV. Enigszins begrijpelijk, want het was warm en als bij de tegenstander alles lukt en bij jou niets, stroomt alle energie natuurlijk helemaal uit je lichaam.”

Eenmalig

Niettemin complimenteert De Vries zijn team voor de gedisciplineerde manier waarop tot op het laatst gevoetbald is. “Vaak zie je dat spelers uit hun posities gaan lopen en voor eigen succes gaan, maar niets van dat alles. Nee, volgens mij hoef ik de spelers er deze week niet op te wijzen dat ons volgende duel gewoon weer op 0-0 begint en dat dit zeer waarschijnlijk een eenmalige gebeurtenis was. Sleeuwijk wil snel weer terug naar die tweede klasse in het zaterdagvoetbal en dat is een realistisch streven. Maar het besef is absoluut aanwezig dat dit niet met twee vingers in de neus zal gaan.”

Be Sociable, Share!