Uitlaatklep

Niets moet en alles mag bij Brabantia, de hoogst spelende amateurvoetbalclub van Eindhoven. In die wetenschap is het lekker voetballen, zeker als de – zij het in kwantiteit beperkte – middelen daarvoor aanwezig zijn. Als debutant dingt Brabantia in de fase waarin de prijzen verdeeld worden nog altijd mee om de titel in de eerste klasse. Tweede Paasdag wordt in dat opzicht cruciaal. “Als wij die voorsprong (1-0) tegen Nuenen over de streep trekken, zouden we weleens heel dichtbij kunnen komen”, voorspelt Bart van Limpt.

De bijna 34-jarige targetman kijkt maandag in het restant (48 minuten) van de in februari vanwege een blessure van de scheidsrechter gestaakte wedstrijd overigens vanaf de kant toe. Van Limpt was destijds geschorst en nu dus ook. En met hem ontbreken nog drie vaste krachten in het basisteam van Brabantia. “Daarin schuilt ons manco, als je daarover mag spreken in relatie tot onze doelstelling. Wij beschikken over elf goede voetballers voor dit niveau, maar in de breedte houdt het niet over. Nuenen heeft een stuk of achttien gelijkwaardige speler, die ook zo in de hoofdklasse kunnen meedoen. De druk ligt duidelijk bij hen.”

Toch heeft de ouwe vos met een schuin oog al naar het restprogramma van beide teams gekeken. Dat impliceert dat Van Limpt stiekem rekening houdt met een stunt. “Dromen mag, toch? DBS is de laatste Eindhovense club die in de hoofdklasse actief was. Of wij daar wat te zoeken hebben? Dat merken we dan vanzelf wel. Eigenlijk zijn wij allemaal zaalvoetballers. Op dat kunstgras van ons komt dat natuurlijk goed van pas. Ik ga straks vermoedelijk mijn laatste twee jaren in als voetballer op niveau. Wat is er dan mooier om dat met bekenden te doen? Via trainer Frank Weijers ben ik bij deze club terecht gekomen, hij is bijna mijn buurman. Ik woon op een paar honderd meter van het sportcomplex. Niels Vreven is ook via een vriend komen aanwaaien. Geloof me, voor het geld doen wij het niet. Voor mij persoonlijk is voetbal een uitlaatklep die ik nodig heb vanwege mijn drukke werkzaamheden als podotherapeut. En dat deze club organisatorisch niet is wat ik gewend was bij onder meer UNA, JVC Cuijk en PSV, ach, dat heeft aan de ene kant ook wel weer zijn charmes.”

Be Sociable, Share!