Tweelandensausje

foto Gloria UC

Een mooier afscheidscadeau had hij zich niet kunnen wensen. Na zeven jaar gaat Guy Pluym Gloria UC verlaten en daarbij laat hij de club uit Baarle Nassau achter als vierdeklasser. “Een meer gerijpte vierdeklasser”, verzekerde de 45-jarige Belg na het behalen van de titel. “Deze ploeg heeft inmiddels het vermogen opgebouwd om zich zeker en vast te kunnen handhaven.” Met de grote rivaal van een paar straten verderop – aan de andere kant van de grens – gaat Pluym straks een nieuwe uitdaging aan. “Nee, ik neem geen spelers mee naar DOSKO Baarle Hertog”, beloofde Pluym de Nederlandse Glorianen.

Prachtig weer, veel volk langs de lijn en een adembenemende apotheose. “Een perfect scenario”, kijkt Pluym terug op zondag toen Gloria UC in de slotminuten de winnende 3-2 maakte en zich als één van de eerste ploegen in den lande kampioen mocht noemen. “Wij waren vrij constant en dat heeft de doorslag gegeven. Nergens lieten wij een steekje vallen, terwijl sommige teams in voetballend opzicht wellicht gelijkwaardig waren. Maar die morsten dus wel puntjes.”

In zijn beleving laat de fysiotherapeut en acupuncturist van beroep een groep achter die een mengeling bevat van zowel de Nederlandse- als de Belgische voetbalcultuur. “In België worden ook in de lagere amateurklassen winstpremies betaald. Daardoor gaat het er daar over het algemeen wat feller en gretiger aan toe. Persoonlijk houd ik meer van de Nederlandse benadering. Ik was bij vroeger bij Antwerp FC en Racing Mechelen, met wie ik kampioen werd in de tweede klasse, zelf ook een speler die voor het pure voetbal ging. Gloria beschikt nu over een aardige mix. Vorig seizoen degradeerden wij een beetje schlemielig op één puntje. Dat zie ik straks niet gebeuren.”

 

Be Sociable, Share!