Trainer stapt op na ‘coup’

Tonnie vd WeteringVV Gestel heeft per direct Leendert Gerrits, voormalig geldschieter Dijkse Boys,  als nieuwe hoofdsponsor binnengehaald. Met de komst van Gerrits is mede bepaald dat volgend seizoen Tonny van de Wetering (foto) de nieuwe hoofdtrainer wordt. Van de Wetering was dit seizoen de hoofdtrainer van het onlangs failliete verklaarde  Dijkse Boys. Naar aanleiding van dit bericht en de komst van vijf nieuwe spelers (waaronder drie van Dijkse Boys) heeft Ger Demin zijn conclusies getrokken en is per direct opgestapt als coach bij de tweedeklasser uit Eindhoven.

Demin heeft donderdagavond -voorafgaand aan de training- zijn spelersgroep medegedeeld dat hij per direct is gestopt als trainer van Gestel. Het besluit is door Demin op woensdagmiddag genomen. Het bestuur reageerde verrast na het verhaal van Demin en was niet op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent nieuwe hoofdsponsor Gerrits. Assistent-trainer Jeroen van den Berk neemt voorlopig (voor de tweede keer na het eerdere vertrek van Dragan Thijssens) de taken waar van Demin.

Reactie Raad van Advies vv Gestel: “Het klopt dat het bestuur niet direct op de hoogte was omdat alles in een stroomversnelling is gegaan. Dat Demin hieruit zijn conclusies trekt kunnen we heel goed begrijpen. Maar wij als Raad van Advies kunnen deze kans niet laten liggen om in deze tijd een hoofdsponsor binnen te halen voor de duur van vijf jaar. Met de komst van Gerrits is het de doelstelling om zo snel mogelijk de stap naar een hoger niveau te maken. Gestel spreekt deze ambitie trouwens al jarenlang uit. Aangezien de selectie op dit moment smal is door blessures en schorsingen, trainen er momenteel vijf nieuwe spelers mee. Met deze spelers erbij maken we misschien kans op een periodetitel, alhoewel de overschrijving van deze spelers nog geregeld moet worden.  We zijn dus content met de komst van deze nieuwe hoofdsponsor en het bestuur zal dat beamen. Want er wordt ook meer geïnvesteerd in de jeugdopleiding binnen de club.” Bron Amateurvoetbaleindhoven.nl , partner van Sportkwadraat

 

Be Sociable, Share!