Topspanning in 1C

“Wie vooraf had gesteld dat wij vanaf 1 mei zouden meedoen om het kampioenschap, was voor gek verklaard.” Toch is het waar, hoewel Brabantia het bereiken van het ‘onmogelijke’ niet in eigen hand heeft. “Nu kan het nog alle kanten op. Wij hebben een lastig restprogramma, maar dat is voor Nuenen niet anders”, weet Frank Weijers, die met Brabantia de spanning helemaal terug bracht door de directe concurrent én titelfavoriet op Tweede Paasdag met 2-0 te verslaan. “Die winst hebben we wel even gevierd, ja. Ik voel het nu nog”, bekent de coach van de debutant in de eerste klasse.

Brabantia maakt optimaal gebruik van de underdogrol. Ook in het restant van de eerder gestaakte wedstrijd lag de druk volledig bij Nuenen. De lijstaanvoerder moest immers een 1-0 achterstand ongedaan zien te maken tegen een gehandicapte thuisploeg. “Maar ik denk dat wij ze verrasten door meteen druk te zetten. Dat was in onze ogen de juiste tactiek. Teruguit lopen was funest geweest. Bovendien hadden we vooraf alle denkbare scenario’s uitvoerig besproken. Toegegeven, onze keeper Richard Prinssen pakte een paar geweldige ballen, maar ik vond onze winst terecht. Mooi om te zien dat A-junior Marc ter Haar de beslissende 2-0 maakte”, aldus Weijers (foto).

Door de overwinning heeft Brabantia deelname aan de nacompetitie definitief veilig gesteld. Maar vooralsnog telt alleen dat grotere doel. “Nu we eenmaal in deze positie zitten, gaan we er ook vol voor.” Hoofdklasse of toch ‘gewoon’ eerste klasse, de selectie voor volgend seizoen is al op orde. Tegenover de vertrekkers Van de Kamp (Gestel), Nieuwkoop (n.n.b.) en Van Horik (terug naar Zweden) staat de komst van Verus (WSC), Henriquez (Papendrecht), Tielemans (Jong Helmond Sport), Bakermans (FC Eindhoven) en Van der Heijden (HVV Helmond). “Ik ben blij dat de kern blijft en met deze nieuwe jongens, aangevuld met twee talenten uit de A-junioren, worden we hoe dan ook in de breedte sterker. Het ziet er goed uit.”

Be Sociable, Share!