Topper met rode streep in achterhoofd

Hij zegt het wel vaker te horen en veel meer dan de schouders erover ophalen, doet Piet Drijvers in feite niet. “Dat Nemelaer wordt bestempeld als een lastige ploeg om tegen te spelen, zie ik als een compliment. Wij doen ons ding, doen ons ding vooral samen en op een manier die ons het best past. En ook nog met plezier”, zegt de coach van de eersteklasser in de aanloop naar de topper tegen EFC.

Een wedstrijd die Nemelaer weer drie punten dichterbij handhaving kan brengen, zegt Drijvers. Pardon? “Als wij voor de winterstop nog zes punten halen, ben ik misschien bereid om aan andere zaken dan de rode streep te denken. Het is gewoon simpel. We doen het hartstikke goed, maar moeten elke wedstrijd wel vol aan de bak. Als we dat niet doen, kunnen wij van elke tegenstander verliezen. Zo klein zijn de verschillen in deze afdeling. WSC staat stijf onderaan, maar die tikten ons wel een halfuur van de mat, begrijp je?”

Amicaal

Nou is het niet zo dat Drijvers vreest voor zweefgedrag. De collectiviteitgedachte is een vanzelfsprekendheid bij Nemelaer. “Dat is de basis. De spelers weten wat van ze verwacht wordt. Daarnaast is het een feit dat we in voetballend opzicht vooruitgang boeken. Al kan het soms best wel wat beter en vooral slimmer. Deze groep is bijzonder hecht en amicaal naar elkaar toe. Ook op dat terrein is nog winst te halen. Je mag elkaar best weleens de waarheid zeggen, zonder dat dit afbreuk doet aan de vriendschap. Allemaal details die ertoe kunnen leiden dat Nemelaer als geheel sterker wordt.”

Dat soort puntjes maar dan op organisatorisch vlak vormt ook de hoofdmoot in de besprekingen die Drijvers momenteel voert met de leiding van de club inzake contractverlenging. “Ik ben nu bezig aan mijn twaalfde seizoen bij deze vereniging en nog altijd met dezelfde drive. Maar het is niet zo dat ik koste wat het kost bij Nemelaer zal blijven. Als de club structureel vooruit wil, zal men ook moeten meedenken. Voorbeeldje. Als ik van tevoren een training wil uitzetten, maar dat door ruimtegebrek niet kan, is dat soms storend. Want dan loopt een training niet zoals je zou willen. Af en toe wordt niet op eerste klas niveau gedacht.”

Close

Rek zit er volgens Drijvers dus nog voldoende. Ook in zijn selectie. “Een hoop jongens komen voort uit een fantastische lichting, eind jaren tachtig. Die spelers hebben ervaring opgedaan bij de BVO’s, hebben het daar niet gered en zijn teruggekeerd. Het is allemaal op zijn plaats gevallen. Met duidelijkheid en vertrouwen kun je veel bereiken. Kevin van Kempen heeft vorig seizoen een tijdlang geen bal geraakt, maar ik heb hem toch laten staan. Nu heeft hij er al acht gemaakt en is belangrijk voor de ploeg. EFC? Vergelijkbaar met ons. Ook veel eigen jongens en eveneens met de insteek dat handhaving de hoogste prioriteit heeft. Ons vertrouwen is groot, maar het zal weer close worden, vermoed ik.”

Be Sociable, Share!