Topamateurs of toch FC Eindhoven?

Waar hij volgend seizoen voetbalt, is voor hem (nog) niet duidelijk. Wat Michel Leon Payo (21) al wel weet, is dat dit niet bij Brabantia zal zijn. De club waarvoor de voetballer met Spaans bloed al vanaf de D’tjes uitkomt. “Als tweedejaars A-junior kwam ik in het eerste elftal. Ik ontwikkel me nog steeds, heb nu echt het gevoel dat ik hogerop kan. Dit is mijns inziens het perfecte moment om de stap te maken.”

Payo zette hoog in. “Vanaf september train ik bij FC Eindhoven wekelijks een dag met de eerste selectie mee. Dat gaat best lekker en ik had gehoopt dat dit nu al een profcontractje had opgeleverd. Helaas, meer dan een overeenkomst op amateurbasis zit er voorlopig niet in. Maar uit het gesprek met trainer Ernest Faber bleek dat ik tot mei de kans krijg om alsnog een contract te verdienen.”

Kortom, het boek profvoetbal is wat Payo betreft nog niet gesloten. “Maar op amateurbasis voetballen kan ik me niet veroorloven. Ik heb een huis met alle bijkomende kosten. Momenteel werk ik in het bedrijf van een vriend. Eigenlijk wil ik dat minderen. Mijn ideale plaatje bestaat uit minder uren draaien en een studie oppakken, aangevuld met inkomsten uit het voetbal.” Zeker wat dat laatste betreft, gaat dat goed komen voor de aanvallende middenvelder. Diverse clubs uit de (regionale) top van het amateurvoetbal hengelden inmiddels naar zijn diensten.

Nieuw hoofdstuk

“UNA? Ja, die hebben eigenlijk elk jaar wel interesse. De Valk? Nou ja, ik kan het in ieder geval prima vinden met Frank Weijers en Bart van Limpt…. Het klopt dat ik met UDI’19 heb gesproken. Kende de club natuurlijk van naam en nu ik me er meer in verdiept heb, kan ik niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben. Momenteel ben ik voor mezelf alles op een rijtje aan het zetten. Straks begin ik ergens anders aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Dat lijkt me een beter plan dan met Brabantia na alle personele veranderingen min of meer opnieuw te moeten beginnen.”

Be Sociable, Share!