‘Tijd voor verandering’

foto MBfoto

Sinds kort is Arno Gabriëls vader en de zondagen zullen vanaf volgend seizoen minder in het teken staan van de voetbalsport. Wat niet wegneemt dat voetballen een belangrijk onderdeel blijft in zijn leven. “Jammer genoeg moet ik straks stoppen met zelf spelen bij Beek Vooruit op zaterdag”, zegt Gabriëls in reactie op zijn aanstelling als nieuwe trainer van zaterdagderdeklasser Klundert.

In het Bredase kent men Arno Gabriëls vooral als de voetballer van Baronie en NAC. Met de Baronnen sleepte hij een handvol titels op het hoogste amateurniveau binnen. Bij NAC was hij contractspeler. “Maar niet goed genoeg voor een vaste basisplaats. Toch kijk ik met plezier terug op het betaalde voetbal. Met oud-NAC speel ik weleens een wedstrijdje. Dat zullen dan de enige keren zijn, dat ik zelf nog in actie kom”, realiseer ik me nu.

Aan de hand van Ad van Seeters leerde Gabriëls de eerste beginselen van het trainersvak. “Ad vond dat wel iets voor mij en hij heeft gelijk gekregen.” Bij Moerse Boys kreeg Gabriëls de kans om voor het eerst alleen voor een groep te staan. Bijna vier jaar geleden was dat. “Daarvoor zal ik ze in Zundert altijd dankbaar zijn”, bekent Gabriëls in de wetenschap dat over een paar maanden een eind komt aan het tijdperk. “Tijdens een evaluatie voor de winterstop kwamen beide partijen tot de conclusie dat contractverlenging geen optie meer was. Ik bedoel, ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij Moerse Boys en heb mooie dingen meegemaakt, maar vier jaar is een lange periode. Het was tijd voor verandering.”

Het hoogtepunt bij Moerse Boys is voor Gabriëls nog altijd de nacompetitie van 2009, waarin de Zundertse club promotie afdwong naar de tweede klasse. “Te bizar voor woorden was dat. Eerst haalden we tot twee keer toe met de hakken over de sloot de volgende ronde. Bij HVV moesten we twee keer scoren nadat we met 1-0 achter kwamen. Dat lukte. In de laatste vijf minuten! En toen die finale tegen Vlijmense Boys. Na vijf rode kaarten en een afkoelingsperiode hervatten we die wedstrijd met een 2-0 achterstand. Met maar acht spelers. Maken we ver in blessuretijd nog gelijk ook en daarna wonnen we na strafschoppen. Krankzinnig!”

Na een vlotte start gaat het momenteel sportief iets minder, maar Gabriëls gaat ervan uit dat Moerse Boys de doelstelling – handhaving – zal realiseren. “Soms moeten we wat gehaaider zijn, een beetje gemeen op zijn tijd mag ook best. Als trainer streef ik mooi en aanvallend voetbal na, maar in de praktijk kan dat niet altijd. Uiteindelijk draait het natuurlijk wel om de resultaten.” Bij Klundert gaat Gabriëls in principe op dezelfde voet verder. “Beide clubs doen het voornamelijk met spelers uit eigen gelederen en dat vind ik een prima uitgangspunt. Klundert kan het niveau van de tweede klasse aan en daar gaan we vanaf augustus aan werken. Mits ze dat doel onder de huidige trainer natuurlijk al bereikt hebben”, aldus de ambitieuze trainer, die ruiterlijk erkend dat hij op termijn best trainer van Baronie zou willen zijn. “Maar daarvoor zal ik op de eerste plaats het diploma TC1 moeten halen. Laatst hoorden we in het geruchtencircuit dat Baronie wel iets zag in een combinatie met mijn broer Johan, nu trainer van Unitas en in het bezit van TC1, en ik. In alle realiteit zou zoiets nu ook te vroeg zijn, maar met een blik de toekomst zie ik daar wel heil in.” Met de nadruk op toekomst, want eerst de klus Moerse Boys nog afmaken en dan Klundert proberen op te stuwen in de vaart der volkeren.

Lees ook http://www.voetbaljournaal.com/

Be Sociable, Share!