‘Tegenvallende start, maar geen zorgen’

Chris vd Dungen BrabantiaNa de degradatie uit de Hoofdklasse stelde Brabantia zich een snelle terugkeer ten doel. In dat eerste jaar in ieder geval op zijn minst meedoen om de bovenste plaatsen in de Eerste Klasse. Dat laatste loopt tot dusver niet naar wens voor de ploeg van Chris van den Dungen. “We startten goed met twee overwinningen op rij, maar de 0-1 tegen Nieuw Woensel heeft op een of andere manier voor een kentering gezorgd. Vooral scoren blijkt de laatste tijd een probleem. Ook omdat we te weinig creëren.”

De huidige klassering aan de onderkant van de middenmoot brengt echter geen paniekreacties teweeg in Eindhoven. En bij coach Van den Dungen al helemaal niet. “Het is duidelijk dat de start tegenvallend is. Maar dit Brabantia heeft voetballend meer dan voldoende in huis om straks een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat is mijns inziens toch de basis. Alleen komt het er nu even niet helemaal uit. De organisatie op zich staat goed, daar ligt het niet aan. We geven ook niet overdreven veel kansen weg. Maar dat scoren, hè..”

Rustig blijven en vertrouwen houden zijn in dit stadium de toverwoorden voor Van den Dungen. “De situatie waarin we nu verkeren is heel herkenbaar voor mij. Die heb ik mijn voetbalverleden al zo vaak meegemaakt. Als je met zijn allen het geloof blijft houden en hard blijft werken aan de verbeterpunten, dan gaat die omslag komen. Dat is haast een wetmatigheid met zoveel goeie spelers. En laten we wel wezen, de kloof met de bovenste ploegen is niet al te groot. Met twee overwinningen op rij sta je er bij wijze van spreken weer bij. Dus alsjeblieft geen zorgen.”

Pittig

Dat klopt, maar met een uitduel tegen Vlissingen op de rol is dat makkelijker gezegd dan gedaan. “Da’s een goeie ploeg, heb ik vernomen. Wordt een pittig karwei, net als tegen TEC. Daar kregen wij zondag klop met 2-0, maar dat kan gebeuren. Erkende spelers zitten daar zelfs op de bank, die hebben zoveel kwaliteit bij elkaar verzameld. Zij lijken mij titelkandidaat nummer één, absoluut. Zoals ik al zei, wij moeten ons ding blijven doen en zorgen dat we als ploeg bij elkaar blijven. En vooral niet in de war raken.”

Be Sociable, Share!