Te Riele van speler tot assistent

Piet Drijvers Nemelaer

foto Jan Verhoeven

Hij is bekend met de woordspelingen die voorbijkomen. De Foppe van Haaren (naar Foppe de Haan), Sir Piet (naar Alex Ferguson) of Guy Drijvers (naar Guy Roux). Boegbeelden van clubs waar de hoofdtrainer tot in lengte van dagen werkzaam was en zelfs nog – Ferguson – is. Piet Drijvers haalt er slechts de schouders over op. “Ach, de club Nemelaer inclusief spelers is tevreden en ik ben dat ook. Dan is ’t goed, he.”

Zodoende staat Drijvers ook volgend seizoen voor de groep van Nemelaer 1. Dat wordt dan zijn veertiende jaar op rij. Met één aanpassinkje. Niet meer Roland Hermans zal hem in raad en daad op technisch vlak en wat dies meer zij bijstaan, maar Rick te Riele. De komende maanden nog speler van de hoofdmacht, maar na de zomer secondant van Drijvers. “Roland wilde in verband met drukke werkzaamheden een stap terug doen. Rick is ons inziens een prima alternatief. Hij is in het bezit van TC2 en wil op termijn voor TC1 gaan. Net als met Roland wil ik ook met Rick op basis van gelijkwaardigheid gaan werken. Alleen de eindverantwoording ligt bij mij.”

Aldus de man onder wiens leiding Nemelaer vanaf 2000 opstoomde vanuit de vierde klasse en in het voorjaar van 2012 bijna de Hoofdklasse bereikte. “Mijn geheim? Ik ben geen passant. Is geen diskwalificatie, maar dat zijn trainers over het algemeen natuurlijk wel. Ik ken de club van A tot Z, weet wat er speelt. Weet wat er bijvoorbeeld aan jeugd zit aan te komen. Ik denk in dit verband maar aan één ding en dat is Nemelaer. En daarnaast stel ik me open voor meningen van anderen. Ik verlang van spelers dat ze iets durven zeggen. Stel dat zij meer variatie zouden willen hebben tijdens de trainingen, dan werk ik daar aan. Interactie houd me scherp.”

Nemelaer-DESK

Scherpte die – ook op andere punten – nodig zal zijn om Nemelaer deze jaargang tenminste in de eerste klasse te houden. “Het wordt tijd dat we gaan winnen, ja. Maar dat proberen we al een tijdje, hoor. De vorm is er nog niet helemaal, dat is denk ik het grootste issue. Hoewel ik bespeur dat ‘het’ eraan zit te komen. Dinsdag oefenden we bij Brabantia en ondanks het 2-1 verlies hield ik er een positief gevoel aan over. Ik hoop dat het zondag door kan gaan tegen DESK. Heb de indruk dat zij een beetje in hetzelfde schuitje zitten, alleen pakten zij in het begin wat meer punten. Bij winst van ons is het gat met DESK nog maar drie punten.” Dit inhaalduel is overigens het enige dat voor zondag op de rol staat in 1C. “Voor Kerstmis ontvingen wij een mail van de bond of wij gezien de druk op het speelschema op 13 januari wilden voetballen. Voor ons geen probleem en DESK wilde ook spelen. Blijkbaar stonden de overige clubs daar, misschien vanwege trainingskampen of iets dergelijks, anders tegenover.”

Be Sociable, Share!