Studenten gevraagd voor EK in Spanje

StudentenEKSpanjeKoen van Steensel gaat niet alleen lekker met De Valk. Ook via zijn studie timmert hij sportief aan de weg. Langs deze weg zoekt Van Steensel naar versterking en steun in het kader van het Europees kampioenschap voor Universiteiten in Spanje, eind juni.

‘Elk jaar wordt het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in een andere studentenstad gehouden. Dit jaar vindt dit toernooi plaats op 7, 8 en 9 juni in Nijmegen. Hierbij strijden 10 universiteitssteden en enkele HBO-steden drie dagen lang in 14 verschillende sporten om te de nationale titel. Vorig jaar in Eindhoven heeft de thuisstad zowel het onderdeel voetbal heren als het algemeen eindklassement gewonnen. Dat betekent dat we momenteel de beste studenten sportstad van Nederland zijn! Per sport bestaat er voor de winnaar de mogelijkheid om het jaar daarna deel te nemen aan het European Universities Championship (EUC). Deze Europese variant wordt dit jaar gehouden in het Spaanse Almeria van 23 tot en met 30 juni. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang maar op enkele gebieden kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.

Ten eerste wat betreft de selectie. Om een serieuze poging te doen naar de toernooiwinst willen we met zo’n sterk mogelijke selectie afreizen naar Spanje. Het algemeen niveau ligt rond de Hoofdklasse. We zijn op zoek naar kwalitatief goede spelers die nog studeren aan een HBO of universiteitsinstelling (of maximaal 1 jaar geleden zijn afgestudeerd) en binding hebben met Eindhoven. Heb je interesse om deel te nemen aan het EUC, indien mogelijk in combinatie met het GNSK, neem dan contact op met Atef El Allouche, via a.e.allouche@tue.n. Hij is de huidige trainer van studentenzaalvoetbalvereniging E.S.Z.V.V. Totelos. Hij gaat als trainer mee naar Spanje en stelt de selectie hiervoor samen.

Punt twee: sponsoring. Om de reis naar Spanje voor ongeveer 20 personen (spelers, staf en begeleiding) mogelijk te maken, zijn er ook financiële middelen nodig. Het Studenten Sport Centrum (SSC) op de Tu/e zal een deel van de sponsoring op zich nemen naast een eigen bijdrage van de deelnemers. Daarnaast is er nog een bepaald bedrag aan sponsoring nodig. Mensen met een leuk initiatief of enthousiaste bedrijven kunnen ook contact opnemen met Atef om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat wij daar tegenover kunnen stellen.

Enkele bekende spelers uit de omgeving die al wel eerder hebben deelgenomen aan het GNSK en ook hebben aangegeven graag mee te willen gaan naar Spanje zijn onder anderen Mark Werts, Koen Bots, Patrick Philippart (allen Nuenen), Ritchi Sam Anpong en Elroy Deege van UNA en Levi van der Heijden (Gemert). Ikzelf doe al 5 jaar mee met het GNSK met uitzondering van vorig jaar toen ik in de organisatiecommissie heb gezeten.
Op deze manier willen wij de aandacht voor het studentenvoetbal vergroten en alle mogelijke manieren aangrijpen om de reis naar Spanje door te laten gaan en met een zo sterk mogelijke selectie mee te doen om de titel ‘Europees studentenkampioen veldvoetbal.’ Voor vragen kun je contact opnemen met Atef of ondergetekende.’

Koen van Steensel
Speler v.v. De Valk, speler E.S.Z.V.V. Totelos. Student Werktuigbouwkunde. Secretaris GNSK commissie 2012 Eindhoven. E-mail: Koenvansteensel@gmail.com

 

Zie ook amateurvoetbaleindhoven.nl 

Be Sociable, Share!