Struikelblok

foto Robert Janzen

Ook al heeft Schijndel inmiddels een paar deukjes opgelopen, toch acht Mark Schenning zijn ploeg in staat om straks bij de eindafrekening mee te dingen om de prijzen. Het liefst de hoofdprijs, maar op zijn minst een plaats in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse, het niveau waarop Schijndel graag wil acteren. “Mits compleet en fit, want dat is tot nu toe niet het geval geweest.”

Aangezien ook in Schijndel de bomen allang niet meer tot aan de hemel groeien, vormt de breedte van de selectie volgens de coach het grootste struikelblok. “Vanaf de nummers dertien en verder heeft de kwaliteit van de betreffende spelers nog niet de standaard die noodzakelijk is. Maar ik heb ze wel moeten gebruiken door de absentie van een aantal beoogde basisspelers. Op een of andere manier resulteert het ontbreken van concurrentie in een gebrek aan scherpte. Precies op dat onderdeel werd Schijndel zondag bij Someren afgetroefd.”

“Jazeker, natuurlijk reken ik mezelf dat ook aan. Ik als trainer ben er tenslotte verantwoordelijk voor dat de spelers scherp zijn.” Het verhaal van de stok, de deur, de riemen en het roeien. “Min of meer was het bewijs weer daar. Indien Schijndel  niet dezelfde beleving en strijd als de tegenstander kan opbrengen, kunnen wij van elke ploeg in deze afdeling verliezen. Klinkt simpel, maar zo is het wel. Het komt echt niet vanzelf. Andersom ben ik er wel van overtuigd dat wij van iedereen kunnen winnen als we honderd procent bij de les zijn vanaf de eerste minuut. Want dan hebben wij spelers in huis die een wedstrijd kunnen beslissen. Deze week pakken we de beelden van zondag er maar weer bij. De beste manier om spelers te confronteren met zaken die fout gaan.”

Hangen en wurgen

Dat Schijndel door de nederlaag (1-0) in Someren de eerste periodetitel mis liep, deert Schenning nauwelijks. “Wij willen, nee, moeten bovenin geklasseerd staan als het er straks echt toe doet.  Daar moet de focus op liggen. Makkelijk zal het niet worden, wel haalbaar. Wij hebben nu behalve HVCH alle bovenste teams gehad, dus ik kan het aardig inschatten.

Overigens, vergis je niet, de eerste klasse doet in totaliteit niet veel onder voor de hoofdklasse. Kijk naar Nuenen, dat met hangen en wurgen kampioen werd en nu gewoon meedraait.” Een scenario waarvan Schijndel en Schenning vooralsnog alleen maar kunnen dromen.

Be Sociable, Share!