Strik(t) geheim

Het exacte getal zegt hij niet te kennen, maar hij schat dat ongeveer de helft van zijn totale productie (28 doelpunten) tot stand is gekomen sinds Sander Strik in februari bij sv TOP het commando overnam van Eus Marijnissen. “Iedere wedstrijd heb ik sindsdien in ieder geval gescoord”, weet Donny van Herpen. De spits die volgend seizoen voor de kersverse derdeklasser DESO gaat spelen, draagt zijn goals echter mede op aan het team en aan Strik. “Ik word nu op mijn kwaliteiten benut. Dat is het geheim.”

Van Herpen bekent dat ook hij drie maanden geleden een hard hoofd had aangaande lijfsbehoud voor TOP. En toen was daar jeugdtrainer Strik, die vorig seizoen ook al aan het hoofd stond van een ultieme – en geslaagde – reddingsoperatie. “Ik wil niemand afvallen, maar onze wederopstanding is zonder meer de verdienste van Strik. Die heeft het plezier teruggebracht en er een team van gesmeed. Hij heeft direct een aantal jongens vanuit de A-junioren overgeheveld en die doen het meer dan voortreffelijk. De problemen in kwantitatieve zin zijn nu ook over, want wie er ook wegvalt, de trainer zorgt dat de jeugdige vervangers klaar staan. En ook niet onbelangrijk: hij laat elke speler vanuit zijn kracht voetballen.”

Ook Van Herpen zelf. “Iedereen kent zo langzamerhand wel mijn sterkere- en mindere punten. In verdedigend opzicht doe ik positioneel natuurlijk wel wat, maar ik kan mijn krachten in principe sparen voor de momenten in en rondom de zestien. Dan moet je als spits scherp zijn en in die gelegenheid word ik nu gesteld. We trainen daar ook gericht op.” Volgens Van Herpen heeft TOP nog één overwinning nodig om het sein op veilig te kunnen zetten. “Groene Ster en Bekkerveld zijn pittige tegenstanders, maar het vertrouwen aan onze kant is groot. Maar enige voorzichtigheid is nog geboden. Het kan raar gaan in de voetballerij.” Inderdaad, Van Herpen naar DESO! “Sinds mijn tijd bij Blauw Geel’38 heb ik een goed contact met de gebroeders Eveleens en zo is dat balletje gaan rollen. Ik zat in het begin van dit jaar niet goed in mijn vel bij TOP en dan zijn de emoties van het moment medebepalend. Maar ik sta achter mijn keuze. DESO wil omhoog en ik wil daar mijn bijdrage aan leveren.”

Be Sociable, Share!