Still going strong

foto Frank van Engelen

Dit jaar wordt Roberto Verhagen 39, maar dat vormt voor hem geen beletsel om op een behoorlijk amateurniveau te blijven doen wat hij altijd graag heeft gedaan: voetballen. Het lichaam begint weliswaar steeds vaker te protesteren, maar met gedoseerde trainingsarbeid én voetbalgogme kan Verhagen het nog altijd bolwerken. “Je hebt er zondagen bij dat ze me bij wijze van spreken met de hijskraan uit bed moeten tillen. Maar ik vind het spelletje nog steeds zo leuk, dat ik de ongemakken voor lief neem.”

Met Nivo Sparta mikt de Bosschenaar dit seizoen op deelname aan de nacompetitie. Daaraan mag de zaterdageersteklasser uit Zaltbommel na een stroeve start intussen serieus denken. “We hebben de draad langzaam opgepakt, eigenlijk een kopie van het vorige seizoen. Ik vind wel dat we met zijn allen nog iets meer aan het collectief mogen denken. Op papier beschikt Nivo Sparta over een selectie met veel goede voetballers. Spelers die elders hoog hebben gespeeld. Dat is mooi, maar de keerzijde is dat de trainer wel met veertien of vijftien haantjes te maken heeft. Het valt volgens mij voor Gerrie Schaap lang niet altijd mee om dat hele proces in goede banen te leiden.”

Binnenkort verwacht Verhagen, die meestal een vrije rol achter de spitsen krijgt toebedeeld, met de leiding van Nivo Sparta om tafel te gaan met het oog op volgend seizoen. “Afkloppen, want ik heb tot nu toe weinig last gehad van zware blessures, maar ik kan er wat mij betreft nog wel een jaartje aan vastplakken. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden met wellicht wat aanvulling met betrekking tot pure voetbalintelligentie, dan zijn we in staat om extra stappen te maken.” Zaterdag wacht voor Nivo Sparta het altijd lastige Roda Boys Bommelerwaard. “Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit met een overwinning van het veld ben gestapt.” Zo niet, dan lonkt als alles bij het oude blijft in de volgende jaargang een hernieuwde kans. “Helemaal stoppen zal ik niet snel. Voetballen in een vriendenteam lijkt me ook prima. En via het trainen van jeugd wil ik sowieso in de voetballerij betrokken blijven. Als speler van FC Den Bosch heb ik ooit een jaartje meegelopen als stagiair en dat beviel me prima.”

Be Sociable, Share!