‘Snel duidelijkheid’

Het geruchtencircuit is al draaiende, maar zelf beweert hij van niets te weten. Marcel van Helmond wacht vooralsnog netjes af wat de plannen zijn van de leiding van WNC. De zaterdagtweedeklasser uit Waardenburg die het zo aardig doet en na de periodewinst stiekem aan meer denkt. “Ik ben ambitieus, heb bovendien niet voor niets TC1 behaald.”

Vaak is het de bank die kracht van een elftal bepaalt en in dat opzicht is Van Helmond niet rijkelijk bedeeld. “De kern van dertien spelers is van een redelijk tot goed niveau, maar dat aantal houdt in dat er niet veel hoeft te gebeuren. Daarvan zal afhangen of WNC lang gaat meedoen om de bovenste plaatsen”, zegt de coach met de confrontatie tegen nummer drie Meerkerk in het vooruitzicht.

“Helaas zit er te weinig achter bij ons. Het tweede elftal speelt in de vierde klasse, dat is gewoon te laag. Als de club werkelijk vooruit wil, zal dus wat moeten gebeuren. Dan hoef je niet per se aan versterking vanuit de hoofd- of eerste klasse te denken. Dit seizoen hebben we een paar spelers van een vierdeklasser erbij gekregen en die jongens hebben mij verbaasd. Doen heel lekker mee.”

Klik

Of dit vierde seizoen in dienst van de club zijn laatste is, zal nog blijken. “Het is wel belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Logisch dat ik een band met deze groep heb opgebouwd. Met het grootste gedeelte ben ik er destijds ingestapt en de klik is er nog steeds”, geeft Van Helmond aan dat hij wat hem betreft niet op de schopstoel zit.

Meerkerk dus. Een ploeg die in tegenstelling tot WNC niet veel goals incasseert. Een blik op de doelcijfers leert dat het aanvallend wel snor zit in Waardenburg. Met gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd kun je thuis komen. Maar het aantal tegentreffers (twee per duel) is groot voor een ploeg met pretenties. “Ben benieuwd hoe die twee gegevens zaterdag tot uiting komen in de wedstrijd. Ik verwacht een mooi potje. Los daarvan, met het oog op de toekomst zou mijn voorkeur uitgaan naar meer concurrentie op de verdedigende posities.” Mits ….

Be Sociable, Share!