‘Snap dat schimmige gedoe niet’

Hoewel de Sprang Capelse derby tussen SSC’55 en NEO’25 bij Gert Jan van Baardwijk meer empathie oproept, en volgens de aanvoerder van SSC ook in het dorp zelf, kijkt hij toch reikhalzend uit naar de kraker van zaterdag tegen sv Capelle. Voor Van Baardwijk is Capelle de gedoodverfde favoriet. “Die worden kampioen en dat is ook logisch. Zij betalen voortaan. Daar wordt schimmig over gedaan, maar het is heel naïef om te denken dat de spelers die zij gehaald hebben, daar nu uit clubliefde lopen te voetballen.”

No hard feelings richting Capelle wat Van Baardwijk (links of foto) betreft, laat dat duidelijk zijn. “Dat beleid is hun goed recht. Je kunt je alleen afvragen of het goed is voor die club. Hun tweede loopt tegen ons derde te voetballen en volgens mij zit er ook niet echt veel achter. Op korte termijn plukken zij nu waarschijnlijk de vruchten. Ook in dit verband is het naïef om te denken dat Capelle, ondanks de twee gelijke spelen achter elkaar, nog heel veel punten gaat verspelen.”

Dus SSC acht zich kansloos voor de titel in de derde klasse? “Indien wij net als vorig seizoen de nacompetitie halen, hebben wij het goed gedaan. Dit jaar loopt het misschien iets minder bij ons. Of eigenlijk is wisselvalliger het juiste woord. Misschien heeft dat met de benadering van de trainers te maken. Onder Frans van Wijk voetbalden wij vanuit een strakke organisatie en nu onder Ron Laros veel aanvallender. We scoren daardoor meer goals, maar krijgen er ook meer tegen. En de kans op een zeperd er tussendoor is groter. Soms spelen we geweldig om vervolgens een week later weer door de ondergrens te zakken. Zoals zaterdag bij GDC. We haalden daar een punt, maar hadden eerlijk gezegd moeten verliezen. Na afloop zeiden we tegen elkaar in de kleedkamer dat we maar moeten stoppen als we in het vervolg nog vaker zo belabberd spelen.”

Dat Capelle een sterke ploeg heeft, betekent niet dat SSC zich bij voorbaat al gewonnen geeft, beklemtoont Van Baardwijk. “Als het draait bij ons kunnen wij van iedereen winnen, ook van Capelle. Dat gegeven plus het thuisvoordeel kan wellicht de doorslag geven. Het zou mooi zijn om Capelle de eerste nederlaag toe te brengen.”

Be Sociable, Share!