‘Smerige truc’

Joep van Maasakkers GeldropAanvankelijk wilde Joep van Maasakkers niets doen. Waarmee de aanvaller van Geldrop aangeeft dat ook hij op de hoogte was van die ongeschreven voetbalwet. Dat je de bal na een blessurebehandeling dus teruggeeft aan de tegenstander. “Maar opeens zag ik Ruud Vissers en een verdediger van Halsteren na die lange trap van Bas de Haas het duel vol aan gaan. Ja, dan kun je zelf ook niet meer alleen maar toekijken. Zeker gezien onze situatie.”

Van Maasakkers pikte dik in blessuretijd de afvallende bal op, omspeelde vervolgens doelman Jard de Langen en schoof de 1-2 binnen. Zijn tweede treffer van de middag en allesbeslissend inzake rechtstreekse handhaving voor Geldrop. “Achteraf hoorde ik dat ik bij het juichen achterna werd gezeten door twee woedende spelers van Halsteren. Heb daar zelf niks van meegekregen. Wat ik even later wel door had was dat de rapen garen waren.”

In het tumult dat ontstond trok de scheidsrechter drie rode kaarten. “Een hoop duw- en trekwerk. Twee voor Halsteren plus onze keeper.  Ik werd daarom meteen gewisseld voor de reservedoelman. Dat was sowieso wel verstandig,ja. Mijn laatste balcontact voor Geldrop was dus het bevrijdende doelpunt en later hoorde ik ook dat ik door die goal mijn eerste plaatst behield in het topscorersklassement van alle eerste- en tweedeklassers in de regio Eindhoven.” Toen later ook nog bleek dat Nuenen zich veilig had gespeeld, was het verhaal helemaal compleet voor Van Maasakkers. “Nu mag je gaan, zeiden ze na afloop in de kleedkamer met een knipoog”, daarmee refererend aan zijn terugkeer naar de hoofdklasser.

“Het is lullig voor Halsteren dat het zo gelopen is. Maar wij waren exact op de hoogte van de gebeurtenissen bij LONGA-BVV. Volgens mij was dat ook geen zuivere koffie, afgaande op het scoreverloop en de berichten van iemand van Geldrop ter plaatse. Door de late 2-3 van BVV moesten wij winnen om niet in die nacompetitie verzeild te raken. Op deze manier? Tja, twijfelachtig. Ik weet dat het sec genomen niet netjes was…”

Erecodes

Peter Maas, de coach van Halsteren, gebruikt andere bewoordingen voor hetgeen zich afspeelde in die bizarre slotfase. “Vilein. Een smerige truc. Na de blessurebehandeling van een speler van ons, die jongen was echt geraakt, hoorden wij de spelers van Geldrop bevestigen dat ze bal aan ons zouden teruggeven. Wat volgde was een strakke trap richting hun spits en de rest is bekend. Verboden is het niet, maar volgens mij gelden bepaalde erecodes. Hoewel het voor de rest zeker geen onsportieve wedstrijd was, heb ik mijn spelers er tijdens de rust al op gewezen dat ze ook hiermee rekening moesten houden vanwege een soortgelijk voorval in de eerste helft. Dus uiteindelijk mogen we ook bij onszelf te rade gaan. Je moet gewoonweg met alles rekening houden. Dat gebrek aan volwassenheid heeft ons nu opgebroken en eigenlijk is dat ook een beetje het beeld van het hele seizoen. We zijn zelden weggespeeld, sterker: hebben vaak leuk meegedaan. Maar we hebben onszelf lang niet altijd beloond en per saldo komen we daardoor nu wel net dat ene puntje tekort.”

En moet het ambitieuze Halsteren zich via de barrage zien te redden. Een scenario waar menigeen geen rekening mee hield. Zo boekte een aantal spelers reeds een vakantie met Pinksteren. “Die missen we nu dus, net als de twee spelers die geschorst worden naar aanleiding van de rode kaarten én kampen we met een paar geblesseerden.  Tegen BSC kan ik daardoor geen beroep doen op acht basisspelers. We kunnen onze borst natmaken…”

Reactie John Huisman, coach van BVV:

“Met verbazing las ik de conclusie van Joep van Maasakkers dat LONGA tegen BVV geen zuivere koffie zou zijn geweest. Echt complete onzin! Met liefst vier invallers hebben wij daar moeten vechten als leeuwen, zijn tot op het bot gegaan na een 2-0 achterstand bij rust. Toen besloot ik achterin 1-op-1 te gaan spelen met veel druk naar voren en op alleen op basis daarvan hebben we het alsnog kunnen ombuigen. Ik ben hartstikke trots op mijn jongens. BVV heeft absoluut niks cadeau gekregen. Coach Kees van Loon wilde zijn laatste wedstrijd winnen, net als een aantal spelers dat bij LONGA gaat vertrekken. Waarom denk je dat er anders een opstootje was na afloop en wij meteen na het douchen naar Den Bosch zijn gereden..? Ik begrijp dat de waarnemer van Geldrop teleurgesteld was over het scoreverloop, maar het is pertinent onjuist daar andere dan puur sportieve oorzaken achter te zoeken!”

 

 

 

Be Sociable, Share!