‘Smaakt naar meer’

Na zijn gelijkmakende 1-1 had Kevin van Kempen het gevoel dat er misschien wel een stuntje in zou kunnen zitten. Verlenging, penalty’s …. IJdele hoop, want topklasser GVVV schakelde een tandje bij en liep uit naar een regelmatige 3-1 bekerwinst. “Geen schande. Vooraf wilden we in ieder geval een afstraffing voorkomen en daar zijn we aardig in geslaagd”, vindt de spits van Nemelaer.

Ook voor de eersteklasser uit Haaren heeft de competitie de hoogste prioriteit. “Daarin gaan we net als afgelopen seizoen voor handhaving. Nemelaer is niet de best voetballende ploeg, maar wel een team waartegen het lastig spelen is. Waarbij iedereen vanuit een bepaalde organisatie weet wat hij moet doen.” Voor het zover is, komen echter eerst twee bekerduels voorbij. Voor het district welteverstaan. Die uiteindelijk kunnen leiden tot deelname aan de landelijke beker.

Mazzeltje

“Daarvoor moeten we eerst heel wat wedstrijdjes winnen, klopt. Maar de impact van deze wedstrijd heeft toch het een en ander losgemaakt bij Nemelaer. De ambiance, de aandacht. Dit smaakt naar meer. Ja, je merkt dat er een aanzienlijk verschil zit tussen de echte top van het amateurvoetbal en ons niveau. Om daar te komen, is er voor Nemelaer nog het nodige werk aan de winkel, zeg maar. Niettemin stapten we ondanks het verlies en het krachtsverschil toch met een positief gevoel in de bus”, aldus de spits, die toegeeft dat zijn doelpunt een mazzeltje was. “Ik anticipeerde op een terugspeelbal en was tegelijk met de keeper bij de bal, die hij vervolgens tegen mij aan schoot en daarna in het doel belandde.”

In mei sloot Van Kempen het seizoen 2010-2011 af met elf treffers. “Aangezien ik persoonlijk eigenlijk pas in het voorjaar mijn draai begon te vinden, valt dat aantal niet eens tegen. Ik wil me niet laten vastpinnen op bepaalde uitspraken, maar uiteraard ga ik straks voor meer. Toch telt uiteindelijk alleen de teamprestatie. Die beker is mooi, geweldig zelfs. Maar als daar degradatie tegenover zou staan, laat dan maar zitten, begrijp je?”

Be Sociable, Share!