Slikken en weer doorgaan

foto TSC.nl

TSC Oosterhout beschikt met Jeroen van Leijsen en Huseyin Efe (foto) over twee aardige aanvallers. Maar niet lang meer. Nadat Van Leijsen in een eerder stadium inging op een aanbod van Baronie, is straks ook Efe foetsie. De 23-jarige spits koos voor DESK. “In het verleden had ik al weg gekund, maar vond de clubs is kwestie niet aansprekend genoeg. Dat is bij DESK duidelijk wel het geval. Een kans om in de hoofdklasse te spelen, kan ik niet laten lopen.”

Voorzitter Frans Keltjens van de Oosterhoutse tweedeklasser blijft nuchter onder de ontstane situatie. “Uiteraard vinden wij het jammer, we hadden deze jongens graag hier gehouden. Maar we gunnen hen deze stap. Zowel sportief als financieel kunnen wij niet opboksen tegen clubs van een dergelijk kaliber. Met TSC voeren wij het beleid zo hoog mogelijk proberen te spelen met zo veel mogelijk spelers uit eigen gelederen zonder financiële risico’s. En dan heb je dus kans op zaken als deze. Aan de andere kant moeten we er niet al te dramatisch over doen. Wij merken dat de aantrekkingskracht van TSC in de regio best groot is. Zodoende gebeurt het omgekeerde van onderuit nu ook. Inmiddels lopen er diverse gesprekken met kandidaat-opvolgers.”

Efe kreeg twee weken geleden een telefoontje van Ad van Seeters. “Ik heb een prima gesprek gehad, waaruit bleek dat DESK mij graag wilde inlijven. De week bedenktijd die ik kreeg heb ik onder meer benut met inwinnen van informatie over DESK en de trainer. En de geluiden die ik hoorde, waren louter positief. Over Van Seeters werd gezegd dat hij spelers beter maakt. Nou, dat lijkt me een goed uitgangspunt, want ik wil in de hoofdklasse een betere voetballer worden”, zegt de HBO-student, die voor het derde seizoen alweer basisspeler is in de hoofdmacht van TSC en deze jaargang tot dusverre tien goals scoorde. “Dat hadden vier jaar kunnen zijn, als ik destijds geen kruisbandblessure had opgelopen. Nee, daar heb ik totaal geen last meer van. Ik ben een goalgetter. Heb snelheid, een goed schot, kopkracht en kan meevoetballen. Hakan Sükür? Ik ben beter. Over de grond dan, ha ha”, grapt de bijna 1.90 meter lange puntspeler.

Be Sociable, Share!