‘Slechte zaak’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Het oogt een beetje als schuiven om het schuiven wat de KNVB gedaan heeft in sommige eerste klassen van het zaterdagvoetbal. ‘Volgens mij heb ik vroeger bij aardrijkskunde toch redelijk opgelet, maar hier kan ik geen touw aan vastknopen. Laat ik het maar netjes houden”, reageert Pieter Tuns op de indeling van Almkerk in het district West 1.

Dat feit leverde in het Brabantse dorp aan de A27 een partij woede en ongeloof op van de bovenste plank. ‘Schandalig’ was daarbij een veel gebezigde typering. “Dit weekend hebben ter afsluiting van het seizoen een teamuitje in Groningen, maar ik kan me zo voorstellen dat deze indeling het gesprek van de dag gaat worden. Dit komt als een donderslag bij heldere hemel”, verzekert Tuns, die vooral het financiële aspect van de verbanning als heftig kwalificeert.

“Almkerk is maar een klein clubje. De meeste uitduels bezochten wij in het verleden per eigen vervoer, puur om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op een paar uitzonderingen na waren de meeste wedstrijden redelijk in de buurt, zo konden we dat probleem aardig ondervangen. Nu zullen we vaker een bus moeten inzetten. Tel maar uit… Daarnaast nemen de bezoekende clubs meer dan waarschijnlijk niet veel publiek mee. Dat het sportief mogelijk lastiger wordt in 1A, okay. Daar moeten we maar mee omgaan. Gelukkig zijn er nog een paar derby’s over, maar meer dan een doekje voor het bloeden is dat niet”, refereert Tuns aan de lotgenoten LRC, Leerdam Sport en Nivo Sparta.

Heel jammer

Als Tuns verneemt dat drie plaatsen in de zuidelijke klasse C zijn ingenomen door clubs uit West 2, gelooft de coach zijn oren niet. “Waar slaat dit op? Ik heb de voorzitter en de secretaris van Almkerk nog niet gesproken, maar misschien kunnen we in beroep. Argumenten voldoende. Laatst hadden we de presentatie van de nieuwe selectie en het enthousiasme spatte er vanaf. En dan dit. Heel jammer, een slechte zaak.”

Ook zijn collega Roland Schuermans van Nivo Sparta reageert vol ongeloof als hij geconfronteerd wordt met het nieuws. “Dacht ik na OSS’20 verdomme eindelijk af te zijn van die lange reizen naar Zuid Limburg en dan bedenken ze dit. Weer tig kilometers rijden, maar dan de andere kant op! Wat? Dat meen je niet”, zegt Schuermans als hij hoort dat OSS’20 komend seizoen in Zuid 1 – met veel regionale derby’s – is ingedeeld. Ik ga nu technisch manager Bert Ruijsch bellen”, probeert ook Schuermans de mogelijkheid van beroep aantekenen tegen de beslissing af te tasten. Of het zal helpen..?

Be Sociable, Share!