‘Simpeler’

Eersteklasser Schijndel deelt na drie speelronden de koppositie, maar toch is Imdat Solmaz slechts gematigd tevreden. “Het kan en het moet allemaal een stuk beter. Vooral simpeler. Zaterdag tegen SVN liep het voor rust prima, maar met een 3-0 voorsprong op zak gingen we bijvoorbeeld opeens lopen met de bal. Als we voor de prijzen willen gaan, moeten we dit soort zaken uitbannen.”

De kleine spelmaker heeft al gezien dat de huidige selectie van Schijndel ten opzichte van de concurrentie voldoende kwaliteit bevat om een rol van betekenis te spelen. “Als we maar doen wat we moeten doen. Samen met de staf zijn Patrick Smulders, Taoufik Ameziane en ik als ervaren voetballers continue bezig met dat bewustwordingsproces. De taken zijn hierbij verdeeld. Patrick begeleidt de verdedigers, Taoufik de middenvelders en ik hou me voornamelijk bezig met de aanvallers.”

Bal het werk laten doen

“Best een ingrijpend verhaal voor sommige jongens, dat begrijp ik. Vorig seizoen trokken de jonkies de kar en nu maken wij ze duidelijk dat een bal afpakken en inleveren prioriteit nummer één is. Je ziet ze vervolgens denken: ‘hoezo, kunnen wij niet voetballen, dan?’ Natuurlijk wel, maar elke ploeg wordt alleen maar beter als die de bal het werk laat doen. Dus ook Schijndel.”

Met vier goals in drie wedstrijden zegt Solmaz persoonlijk redelijk op dreef te zijn. “Maar ik heb nog niet kunnen brengen, wat ik allemaal in huis heb. Als de onderlinge afstemmingen in het spel beter worden, hoef ik verdedigend minder werk te doen. Die balans is momenteel nog niet in orde. Maar goed, daar wordt aan gesleuteld. Tijdens de trainingen en door veel te praten. Als wij erin slagen de krachten te bundelen, moet het wel heel gek lopen als dit Schijndel niet bovenin gaat meespelen.”

Be Sociable, Share!