Schietschijf

foto Jan Volwerk

Ja, dat was even andere koek. Almkerk fungeerde dinsdag niet alleen als sparringpartner voor FC Oss, maar ook als schietschijf. Waarbij de teller stopte op negen. En dat terwijl de verrassing van de Jupiler League slechts vijf spelers gebruikte die normaliter in de basis verschijnen. “Tja, dan merk je dat dit toch een paar niveautjes hoger ligt”, sprak Mark van Noorloos zijn bewondering uit over het positiespel en tempo dat Oss hanteerde.

Van de intentie om een goede prestatie neer te zetten, kwam dus niets uit. “Hoe zij doorbewegen, de derde man zoeken, de rust aan de bal bewaren, pfff. Voor ons was het uiteindelijk niet veel meer dan een pittige conditietraining. En een les. Maar ik verwacht niet dat we dit in negatieve zin meenemen naar de wedstrijd tegen Oranje Wit”, zegt de aanvoerder van de zaterdageersteklasser.

Als debutant kent Almkerk een wisselvallige competitiestart. “Het is wachten op het moment dat we met de sterkste formatie kunnen spelen. We hebben met nogal wat afwezigen te maken gehad en die wisselingen komen de vastigheid niet ten goede. Maar op basis van wat ik tot nu toe gezien heb, verwacht ik dat Almkerk mits compleet voor veel clubs in deze afdeling niet hoeft onder te doen in voetballend opzicht. Al is het besef daar dat dit gegeven alleen niet voldoende is.”

‘Markjes’

Van Noorloos zelf miste de eerste twee duels vanwege de nasleep van een enkeloperatie. Toch was hij als onderdeel van het spitsenduo de ‘Markjes’ al vijf keer trefzeker. “Vorig jaar heb ik een tijdje op tien gespeeld, maar nu sta ik met Mark van der Meijden voorin. Deze plaats ligt me beter, maar ik speel daar waar de trainer me nodig denkt te hebben. Uiteindelijk draait alles om het team. Ondanks alles staan we momenteel in de middenmoot en als dat bij de eindafrekening ook het geval is, heeft Almkerk het prima gedaan. Wegblijven van die onderste plaatsen, dat is en blijft prioriteit nummer één. Alles wat meer komt, is mooi meegenomen.”

Be Sociable, Share!