‘Rust en plezier’

foto Gerald van Zanten

De laatste plooien zijn dan toch gladgestreken. Gerrie Schaap wordt de opvolger van Miguel van den Dungen bij Roda Boys Bommelerwaard. “Ik was in een ‘late situatie’ verzeild geraakt en dan heb je de clubs niet meer voor het uitzoeken. Als je dan bij een mooie vereniging als Roda Boys terecht kunt, moet je blij zijn”, bekent de ex-prof, die voor één jaar tekende.

Ja, Schaap kent de voortdurende verhalen omtrent het verwachtingspatroon in Aalst. Maar daar wordt de coach niet warm of koud van. “Hoewel Roda Boys een begrip is in de regio, zijn ze intussen misschien ingehaald door een paar clubs. Hoe dan ook, de naam staat nog altijd. Belangrijk wordt nu dat na een turbulente periode de rust terugkeert binnen de vereniging. Dat is één. Daarnaast en in het verlengde daarvan zal het plezier moeten terugkomen. Dat is de basis. Daarvoor sport je. Vanaf de start van de voorbereiding gaan we het eerst goed neerzetten en daar vanuit kun je eventueel stapjes maken. Eerst zorgen voor handhaving in die eerste klasse. Alles wat meer komt is meegenomen.”

Niet zaligmakend

Ook via het netwerk van Schaap probeert Roda Boys de aan mutaties onderhevige selectie de komende dagen verder aan te vullen. “Daar zijn we samen druk doende mee. Namen zijn daarbij niet zaligmakend. Er moet een team staan met spelers die iets voor elkaar over hebben. Voorbeeldje. Achilles Veen had afgelopen seizoen op papier betere voetballers dan Nivo Sparta. Wij verloren twee keer van ze. Maar zij moesten uiteindelijk de nacompetitie in om zich veilig te spelen en Nivo niet.”

Be Sociable, Share!