Reputatie

Ooit was Halsteren een trotse hoofdklasser. Op de naam die de club toen opbouwde, wordt nu nog geteerd. Talentvolle voetballertjes uit de regio zijn sneller geneigd voor Halsteren te kiezen, mede vanwege die reputatie. “Daarom beschikt Halsteren over een prima jeugdafdeling en dat is een luxe. Ook voor de hoofdtrainer”, ondervindt Kees de Rooij, die met zijn team fier bovenaan staat in de tweede klasse.

Het is nog vroeg, maar de vraag lijkt gerechtvaardigd of Halsteren niet stiekem aan de eerste klasse denkt met het volle pond uit zes duels en de wetenschap dat het beste voetbal nog niet eens gespeeld is. “Zondag bij BSC waren we eigenlijk voor de eerste keer dit seizoen echt overtuigend. Misschien is het allemaal iets minder sprankelend dan voorheen, maar ik heb de indruk dat we juiste balans gevonden hebben. Verdedigend staan we stabiel en voorin scheppen we elke wedstrijd meer dan een handvol kansen. Waarvan dan een redelijk aantal ook daadwerkelijk benut wordt. Een plaats bij de eerste drie was vooraf onze insteek, dus wat dat aangaat liggen we aardig op schema”, probeert De Rooij de al dan niet ontstane euforie alvast een beetje te temperen.

John de Frel

Toen de nu 44-jarige coach uit Bergen op Zoom twee jaar geleden bij Halsteren tekende, was de club derdeklasser. Een gevolg van de vrije val die zich doorzette na de degradatie uit de hoofdklasse. “Te laag voor de standaard van deze vereniging. De tweede klasse halen was een must en daarin zijn we geslaagd. Er zit nog voldoende rek in deze selectie, dus wie weet. Maar een doel op zich is promotie niet. Laat staan een terugkeer naar de hoofdklasse”, verzekert De Rooij, die inzake dat item met Halsteren via een zijweg toch geconfronteerd met die goeie ouwe tijd.

Insgelijks de legendarische doelman John de Frel neemt nu ook de huidige keeper de strafschoppen. Twee stuks liefst in het duel met BSC. “Peter Glerum heeft er inmiddels drie binnen geschoten. Een rustige jongen met een prima trap”, weet De Rooij in de aanloop naar het thuisduel met RCS, degradant uit de eerste klasse. Bij winst kan het zo zijn dat Halsteren zich winnaar van de eerste periode mag noemen. “Eerst maar eens proberen om te winnen.”

foto Eva de Bruijn

Be Sociable, Share!