‘Reken op veel publiek’

foto Jan Verhoeven sr

De definitieve bevestiging krijgt hij uiteraard pas donderdagavond vanaf half acht, maar Piet Drijvers verwacht dat Nemelaer op zijn minst in mentaal opzicht klaar is voor de confrontatie met Meerssen. “Wij willen echt meedoen in de strijd om promotie. Onze kansen? In dit soort wedstrijden gaat het vaak om de instelling. Als die goed is, krijg je altijd kansen. Altijd”, verzekert de coach.

Drijvers heeft de indruk dat Nemelaer de tik van het mislopen van de titel – terwijl die toch zo binnen handbereik leek – te boven is. “Ja joh, de laatste twee reguliere competitieduels wonnen we alweer. Alleen jammer dat Wesley Diepens in ieder geval tegen Meerssen niet inzetbaar is. Wij tekenden twee keer beroep aan tegen zijn schorsing, maar vergeefs. Gezien de aard van de overtreding plaats ik daar grote vraagtekens bij. Vijf duels doet vermoeden dat hij een soort van moordaanslag gepleegd heeft. Nou, verre van.”

Die rode kaart liep Diepens begin april op in het duel met Vlissingen, in een periode waarin Nemelaer de beslissende kloof met de concurrentie geslagen leek te hebben na de winst op de Zeeuwen. “Het was een overtreding, Wesley was te laat. Maar er kwam vervolgens geen spons aan te pas, als je begrijpt wat ik bedoel. Die jongen van Vlissingen stond op en liep weer verder. Ik mis vanuit de tuchtcommissie een bepaalde affiniteit met het spel, laat ik het daar maar op houden.”

Goes

Twee van die vijf duels heeft Diepens er inmiddels opzitten. Als Nemelaer Meerssen weet te kloppen, kan hij in één finaleduel – hoogstwaarschijnlijk tegen Goes – nog meedoen. Open als Drijvers is, ziet de coach meer op tegen Goes dan tegen Meerssen. “Aan de stand lees je dat niet echt af, maar Goes heeft veel kwaliteit lopen. Maar goed, dat zijn zorgen voor later. Ik heb Meerssen gezien bij De Valk en die ploeg maakte een goeie indruk. Als was het bij wijze van spreken tegen De Valk 3. Meerssen speelde fris en verzorgd. En heeft natuurlijk een voorsprong als het op ervaring aankomt. Ja, vanuit de informatie die ik heb gekregen kun je afleiden dat zij meestal inzakken en vanuit de reactie spelen. Wij stellen ons in op alle scenario’s. Bovendien kun je na een minuutje of tien meestal wel zien welke kant het opgaat. We hebben er zin in. In de buurt is niet veel te doen, dus ik reken op veel publiek.”

Be Sociable, Share!