Regeltjes aanscherpen

Eind februari liet Eric Koenraads een geplande trainingssessie voor wat die was. De coach van Groen Wit achtte het raadzamer de beschikbare tijd te benutten voor een onderlinge discussie. Na een overtuigende eerste seizoenshelft was zijn team namelijk in een dipje terecht gekomen. “Ik vond het nodig om iedereen weer scherp te krijgen in de bovenkamer. De regeltjes aanscherpen en eventuele knelpunten wegmasseren.”

Ja, misschien had de groep zich een beetje in slaap laten sussen, bekent Koenraads. “Het was misschien iets te vrijblijvend geworden.” De man die al 36 jaar rondloopt bij Groen Wit en in een eerder stadium al acht jaar hoofdtrainer was in Princenhage, kent zijn pappenheimers natuurlijk. Groen Wit heeft altijd beschikt over een aantal bovengemiddeld getalenteerde voetballers en de kunst is dan om iedereen samen te laten spelen. Voetbal is en blijft een teamsport. “Maar ik maak mij geen zorgen, hoor. Dit zijn zaken die kunnen gebeuren in een groepsproces.”

Een titel stond niet bovenaan het prioriteitenlijstje voor aanvang van het seizoen, maar Koenraads ontkent niet dat er bij Groen Wit in dit stadium aan promotie wordt gedacht. Hoewel het vertrek van Saadouni een flinke aderlating is en Chafik Boushaba inmiddels bekend heeft gemaakt dat hij volgend seizoen voor Baronie gaat spelen. “Klopt, Oualid was een heel belangrijke pion, die maakte echt het verschil.” Wat Chafik betreft ziet Koenraads geen beren op de weg. “Hem kennende zal hij zich voor 200% blijven inzetten. Daar zie ik geen problemen”, aldus Koenraads, die op 17-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Groen Wit, later met Boeimeer in de tweede klasse voetbalde en in november 1997 van de ene op de andere dag tot trainer werd gebombardeerd bij Groen Wit. Op bijgaande foto poseert Koenraads in Nou Camp. Trainer van Barcelona zal de Bredanaar nooit worden, maar ambitieus is hij zeker. Ook in hetgeen hij nu onder handen heeft. “Wij kunnen echt heel goed voetballen. Laatst speelden wij een bekerduel tegen hoofdklasser Dongen. Uiteindelijk legden we het af, maar Dongen is echt tot het uiterste moeten gaan.”

Met de leiding van Groen Wit is Koenraads in onderhandeling over een langdurige samenwerking. Het wederzijdse gevoel is goed. “Ik ben ambitieus, dat klopt. Maar dat betekent niet dat ik morgen al elders een nieuwe uitdaging zie. Over de invulling van een en ander zijn we in gesprek.”

 

 

Be Sociable, Share!