‘Redelijk compleet? Dat denk ik wel, ja’

sv TOPTOP-Susteren, Eerste Klasse D Zuid 2, eindstand 4-1. Doelpunten TOP: vier maal Rob van Sonsbeek. Een incidentele opleving? Wat betreft het aantal in één duel waarschijnlijk wel. “Ooit maakte ik er in de A-junioren vijf in één wedstrijd, dit was de eerste keer bij de senioren”, weet de 20-jarige puntspeler uit Lith, die nu op elf uit negen staat. “Een aardig gemiddelde. Het gaat lekker dit seizoen.”

Vorig seizoen finishte Van Sonsbeek op 11 doelpunten; de evenaring is zodoende al een feit terwijl de competitie nog niet eens halverwege is. “Klopt, hoewel ik de laatste acht wedstrijden van ’12-’13 geblesseerd moest toekijken”, vult de boomlange aanvaller (1.90) aan. “Het geheim? Ach, ik weet niet of dat er is. Dit is mijn derde volledige seizoen in TOP 1, dus de ervaring is sowieso toegenomen. Daarnaast spelen we nu met een linksbenige linksbuiten en een rechtsbenige rechtsbuiten. Dus krijg ik best veel bruikbare voorzetten, zoals zondag tegen Susteren.”

De student vertelt het allemaal tamelijk droogjes. Slechts eenmaal komt Van Sonsbeek uit zijn schulp en dat is in reactie op zijn specifieke kwaliteiten die hij desgevraagd opsomt. “Ik kan een bal vasthouden, ben niet heel snel, maar ook niet traag. En koppen gaat me ook aardig af. Meer dan de helft van de goals tot nu toe heb ik met het hoofd gemaakt. Klinkt redelijk compleet? Dat denk ik wel, ja…”

Abc’tje

Dan lijkt ’t op een abc’tje richting toekomst. De vraag naar goalgetters is immers altijd groot. Dus als Van Sonsbeek het huidige moyenne een beetje kan vasthouden…. “Ik zou weleens hogerop willen voetballen, zonder meer. Ik draai de volgorde alleen niet om. Ik bedoel, ik kan nu wel gaan dagdromen over dit en dat,maar ik moet nu eerst vooral doorgaan op de manier zoals ik momenteel bezig ben. En ook het team niet te vergeten. Vorig seizoen bereikte TOP de nacompetitie en dat willen we nu graag herhalen. Als dat lukt, zal ik heus mijn aandeel daarin hebben. En als er dan eventueel wat langs komt, zal ik heus gaan praten.”

Ook als het FC Oss is, om maar eens een dwarsstraat te noemen? “Betaald voetbal? Oh, daar dacht ik eigenlijk niet aan met dat hogerop. Zeg nooit nooit, maar hoe moet dat dan in combinatie met mijn studie? Toen ik vroeger in de jeugdopleiding van toen nog TOP Oss voetbalde, droomde ik als zo velen waarschijnlijk van een profbestaan. Nadat FC Oss en NEC samen gingen met de jeugd, ben ik uit beeld verdwenen. Althans, dat vermoeden heb ik. In feite heb ik het nu hartstikke naar mijn zin bij TOP. We hebben een leuke, jonge en talentvolle groep, die door de aanwas vanuit de junioren in de breedte steeds sterker wordt. Zoals ik al zei: als mijn situatie daar straks aanleiding tot geeft, ga ik echt wel luisteren. En dan zien we ’t wel.”

Be Sociable, Share!