#RBCleeft

De route richting top van het amateurvoetbal is nog lang, maar het moet raar lopen als stap 1 dit seizoen niet alvast gezet wordt. RBC palmde zonder te morsen de eerste periodetitel in en lijkt onbedreigd op weg naar het kampioenschap in de vijfde klasse. Ook al is Eric Lankers, de spelbepalende ex-prof van de Roosendalers, vanwege kruisbandletsel tot de zomer niet meer inzetbaar. “Dit mogen we niet meer weggeven”, vindt ook Erwin van der Woerdt.

De coach, ook een oud contractspeler van de voormalige profclub RBC Roosendaal, is te spreken over de manier waarop het tot nu toe gaat in de Wouwse Plantage. “De selectie is tamelijk smal en het wegvallen van Lankers is een aderlating, maar eigenlijk hadden we alle wedstrijden tot dusver met dikke cijfers moeten winnen. Heeft voornamelijk met concentratie te maken. Je merkt dat de naam RBC extra energie los maakt bij de tegenstanders. Zij geven net even wat meer dan in de gemiddelde andere wedstrijd. Met die druk moeten we leren omgaan. Die zal namelijk niet veranderen. Niettemin, 21 uit 7 is prima.”

Van der Woerdt vindt praten over stap 2 en dus de vierde klasse in dit stadium ondanks alles nog wat vroeg, maar het is hem al wel duidelijk dat de selectie voor dat niveau een kwaliteitsinjectie nodig heeft. “We hebben inmiddels een paar wedstrijdjes gespeeld tegen vierdeklassers. Dat ging zeker niet slecht, maar je merkt wel dat er een flink verschil is met de vijfde klasse.” Ook het dinsdagse duel met derdeklasser Victoria’03 toonde ondanks het 4-2 verlies aan dat RBC in ieder geval op het juiste spoor zit. “In feite was deze groep een bij elkaar geraapt gezelschap, maar inmiddels is het een hecht team.”

Instuif

Zoals ook de publieke belangstelling Van der Woerdt kan bekoren. “Rond de 300 fans inclusief vuurwerk langs de lijn is voor lagere amateurbegrippen natuurlijk uitzonderlijk. Alleen jammer dat we beperkt zijn in onze mogelijkheden tot uitbreiding. We delen de huidige accommodatie met Rimboe en daardoor is het alleen al lastig om een tweede seniorenelftal erbij te nemen. Als het goed is, beschikken we volgend seizoen wel over een extra jeugdteam. Nu hebben we twee D-elftallen, straks moeten dat een E-, D- en C-selectie worden. Op de instuif deze week kwamen vijftien spelers af. Dat lijkt weinig, maar dat waren wel spelertjes met potentie die bovendien graag willen. Die lijn moet zich doorzetten. Spelers moeten graag voor RBC willen spelen. Voor het bekerduel met Clinge rijdt een extra supportersbus. Dat maak je volgens mij niet zo heel vaak mee in deze regionen. RBC leeft!”

Be Sociable, Share!