‘Punten zijn nu een vereiste’

foto Janvolwerk.nl

Vanuit een flow bereikte Altena deze zomer de eerste klasse. Dat de Nieuwendijkers daar eigenlijk niet klaar voor waren, is misschien wat te zwart-wit gesteld. “Maar wij eindigden als vierde, toch een indicatie. WNC, de best voetballende ploeg, promoveerde uiteindelijk niet. Toch denk ik niet dat deze afdeling te hoog gegrepen is voor ons”, vindt Remon Duijzer.

De spits doet de uitspraak in de wetenschap dat Altena met nog twee duels te gaan tot aan de winterstop redelijk vast onderaan geparkeerd staat. “Kijk, die bovenste zes ploegen, daar hoeven we het niet over te hebben. Die zijn te sterk voor ons. Maar tegen alles wat daaronder staat zijn wij niet kansloos. Zeker niet met behulp van de aangepaste speelwijze die we sinds kort hanteren”, doelt Duijzer (30) op het collectief klein maken van de ruimtes als Altena de bal niet heeft. “Zelfs tegen Alblasserdam hadden we daar onlangs succes mee. En eigenlijk deden we onszelf met die 0-0 zelfs een beetje tekort.”

Niettemin schonk het puntje de formatie van Mari de Laat nieuw voetbalelan. Want van week tot week verliezen wordt geen sportman vrolijk en dat was iets wat Altena aan de lopende band aan het doen was. “We speelden aanvankelijk te open. Achteraf gezien hadden we dat eerder moeten veranderen. Maar de hoop hadden we ondanks alles nog niet opgegeven, hoor. Het peil van de moraal is nooit door de ondergrens gezakt, zeg maar. Niettemin hebben we toch wel een soort van boost gekregen. Nu krijgen we nog twee wedstrijden waarin we die moeten vertalen naar  punten. Dat lijkt me een vereiste”, zegt Duijzer aan de vooravond van de derby tegen Almkerk.

A27

De club van de andere kant van de A27, die Altena enigszins voorbij gestreefd lijkt te zijn. Niet alleen wat betreft punten op de ranglijst. “Ja, dat is misschien wel zo. Als vereniging in zijn totaliteit met name.” Duijzer weet echter ook dat die vaststelling geen puntengarantie vanuit blauw-wit perspectief oplevert met het oog op de confrontatie van zaterdag (15 uur). “Los van dit duel zal onze productie sowieso omhoog moeten. Negen goaltjes tot dusver is te mager”, bekent de aanvaller die er daarvan vier voor zijn rekening nam. “Met onze huidige voorhoede maakten we vorig seizoen vijftig doelpunten! Het is duidelijk dat er een niveauverschil is tussen de eerste en de tweede klasse, maar niet zò groot.”

Be Sociable, Share!