Proces

Uitgerekend bij Vlissingen, voor velen dè titelkandidaat in 1C, werkte De Valk zondag de beste wedstrijd onder zijn leiding tot nu toe af. “Niet alleen door de 1-3, maar ook wat betreft de uitvoering. Daar ben ik eigenlijk het meest tevreden over. Wij zijn namelijk bezig met een proces. Trainerstaal? Dat zal wel, maar zo is het. Samen zijn wij gericht aan het bouwen. Waarbij het uitvoeren van ieders individuele taak centraal staat”, zegt Frank Weijers.

De coach wil dat zijn ploeg de bal zo vaak mogelijk heeft en dat balbezit vervolgens koestert. Waarbij het in zijn filosofie belangrijk is hoe de spelers staan als ze het speeltuig kwijt zijn. “Vaak hoeft dat voor de spelers maar een inspanning te zijn van een paar meter. Aan die momenten besteed ik veel aandacht.” Tegen de Zeeuwen had Weijers bovendien een tactische variant in petto. Een foefje dat werkte, gaf ook de coach van Vlissingen naderhand toe. “Welke variant? Het lijkt me niet handig dat ik die ga prijsgeven. Ik wil John Huisman niet wijzer maken, ha ha”, refereert de trainer aan de eerstkomende competitiewedstrijd tegen BVV.

Zaligmakend

Waarbij De Valk een serieuze kanshebber is voor het binnenhalen van de eerste periodetitel. Op weg naar het grote doel. “Tot de winterstop verwacht ik hetzelfde scenario in deze afdeling, zoals zich dat tot dusver heeft afgespeeld. Wij startten okay, maar verloren vervolgens twee keer op rij. Om er daarna weer drie achter elkaar te winnen. Het zit zo dicht op elkaar. Neem Nemelaer. Die hebben wat tikjes gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat zij er straks weer gewoon bij staan. De Valk ook? Daar gaan we vanuit, ja. De spelers voeren steeds beter uit wat wij als technische staf voor ogen hebben. Het besef dat voetbaltechnische kwaliteiten alleen niet zaligmakend zijn, is groeiende.”

Tussendoor (komende dinsdag) staat voor De Valk het bekerduel bij Nuenen op het menu. “BVV is belangrijker, maar dat neemt niet weg dat wij deze wedstrijd minder serieus nemen. Een mooi meetmoment. Kunnen we eens bekijken hoe we ons staande houden tegen een goeie hoofdklasser.”

Be Sociable, Share!