Prioriteiten

foto Robert Janzen

Even heeft Eric Atuahene getwijfeld of hij komend seizoen überhaupt onderdeel van een team wilde uitmaken. Waar zijn leven voorheen in het teken stond van voetbal gelden tegenwoordig andere prioriteiten: die van zijn gezin. Eigenlijk pas begin deze week hakte de 27-jarige verdediger de knoop definitief door en blies witte rook richting WSC Waalwijk. “Ik voelde me als voetballer goed in Schijndel, maar ik wilde per se bij een club in de buurt van mijn woon- en werkplaats Tilburg spelen.”

Atuahene en zijn partner hebben nog maar kort twee kinderen samen. “En dat vergt tijd. Aangezien mijn vrouw werkt, vind ik dat we de opvoeding en alles wat daarbij komt kijken onderling goed moeten verdelen. De juiste verdeelsleutel wat betreft gezin, werk en sport denk ik nu gevonden te hebben. Een aantal clubs in de regio Tilburg toonde interesse, maar met WSC voelde ik de beste klik. WSC beschikt over een jonge groep, die wel wat ervaring kan gebruiken. Ook in dat opzicht hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren.”

Uit de gesprekken met coach Tom Heijkoop leidde Atuahene af dat hij normaal gesproken op zijn vertrouwde positie van linksachter komt te spelen. “Hoewel ik ook op het middenveld en centraal achterin uit de voeten kan. Ik weet van mezelf dat ik mits fit een hoger niveau zou aankunnen. Achteraf mag je misschien concluderen dat het betaald voetbal een stap te hoog was voor mij. Maar de factoren geluk en juiste keuzes maken spelen ook een rol. Toen ik in 2004 bij NAC mijn debuut maakte, raakte ik meteen daarna langdurig geblesseerd. En een tweede kans bleef daarna uit. Bij TOP Oss had ik twee ervaren linksbacks voor me, die de voorkeur bleven krijgen. Ik kwam niet aan de beurt. Dus had ik met andere woorden beter niet naar die club kunnen gaan. Voor alle duidelijkheid, ik heb dat hoofdstuk allang afgesloten, heb er vrede mee”, verzekert de geboren Ghanees.

Be Sociable, Share!