Prikkels

foto Ad Blokland

Over de voetbalcapaciteiten van Erwin Verbruggen is geen reden tot twijfel. De 23-jarige linkspoot uit Giessen beschikt over een mooie trap en spelinzicht kan hem ook niet ontzegd worden. “En ik heb een actie in huis vanuit de versnelling.” Zelf vindt hij dat het nogal meevalt, maar over de arbeid wanneer zijn ploeg de bal niet heeft, worden wel vragen gesteld. “Ik heb soms moeite om scherp te zijn, dat wel. Terwijl ik aan de andere kant van mezelf verwacht, dat ik de ploeg op sleeptouw neem.”

Koninginnedag, Almkerk tegen Everstein, topper in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Verbruggen zit op de bank. “Ik ben een paar weken geblesseerd geweest, vandaar.” Normaal gesproken is hij basisspeler, zegt hij. Vanzelfsprekend is hij basisspeler en misschien schuilt daarin wel zijn makke. Verbruggen heeft prikkels nodig. Die gaat hij volgend seizoen bij Achilles Veen in overvloed krijgen. De aanstaande hoofdklasser, wier kleuren Verbruggen in het verleden al eens droeg. “Door omstandigheden is het toen maar bij een jaar gebleven. Ik verloor het plezier een beetje, hoewel dat niets met de club op zich te maken had. Dus toen ik gebeld werd, zag ik geen redenen om het niet nog eens te proberen. Ik ben ambitieus en wil zo hoog mogelijk voetballen. De concurrentie zal heftig zijn, ja. Prima! Dat is juist wat ik nodig heb om het beste in mezelf boven te krijgen.”

Het duel met Everstein is een uur onderweg als Verbruggen in de ploeg komt voor Rens Verhoeven (foto), de flankspeler die struikelde over zijn eigen ijver. En daarin was hij niet de enige. Op de instelling was niets aan te merken, over de uitvoering zouden een paar A4’tjes volgeschreven kunnen worden. Mark van der Meijden showde in een aantal momenten zijn meerwaarde, voor de rest was zwoegen het motto. “Dat kan de druk geweest zijn”, vond ook Verbruggen, die daar zelf totaal geen last van zegt te hebben. Nooit gehad ook. Het is overdreven om te stellen dat Almkerk uiteindelijk toch de winst (2-1) pakte door de inbreng van Verbruggen. Maar het aanvallende gedeelte van de thuisclub werd in ieder geval minder voorspelbaar. En de spelhervattingen beter. “Ik wil hier graag met iets tastbaars vertrekken en dat kan. We doen nog op twee fronten mee en we kunnen echt stukken beter dan vandaag.”

Be Sociable, Share!