Pole position

foto Eva de Bruijn

De training van Haarsteeg was donderdagavond nog in volle gang, toen de mededeling het oefenveld bereikte. PSV was onderuit gegaan bij BMC! “Nee, er werd niet gejuicht of zo. Maar aan mezelf merkte ik een soort van shot aan extra motivatie”, bekent aanvaller Jorg van Oyen. Want met nog vijf duels te gaan, ligt Haarsteeg ineens op pole position. “We hebben het nu in eigen hand en ik heb het oprechte gevoel dat wij dit niet meer uit handen gaan geven”, verwacht de topscorer (17 treffers) van de tweedeklasser.

Zelfs in de stoutste dromen kwam het woord kampioenschap niet voor bij Haarsteeg. Eigenlijk was de tweede plaats, waarop de mannen van Frank Brands lange tijd bivakkeerden, al boven verwachting. “En nu, in het zicht van de finish, staan we bovenaan en ook los. Garanties heb je nooit en we zullen de komende duels zeker niet zonder slag of stoot allemaal gaan winnen, maar ik kan je verzekeren dat wij supergemotiveerd zullen zijn. We hebben dit seizoen al een paar keer achter een slappe start aangelopen, maar dat zal niet meer het geval zijn. Bovendien verwacht ik trouwens dat PSV haar overige wedstrijden niet allemaal gaat winnen. Zij beschikken over prima voetballers, maar met tegenslagen omgaan is natuurlijk een ander verhaal na twee nederlagen op rij. Haarsteeg beschikt over een hecht team, PSV minder, vind ik.”

En dus is de kans niet ondenkbeeldig dat Haarsteeg, in navolging van Nulandia dat eveneens met louter eigen spelers werkt, straks in de eerste klasse voetbalt. Een niveau dat prima past in het persoonlijke voetbalplaatje van Van Oyen. Twee jaar geleden maakte de aanvoerder al eens een (achteraf mini) uitstapje naar OJC Rosmalen, omdat hij een hoger niveau nastreefde. Na een paar weken kwam Van Oyen er achter dat OJC toch niet de club was die hij zocht. “Voor wat betreft de toekomst kan ik niets uitsluiten. Nee, daarmee zeg ik niet dat ik ga vertrekken, want er speelt helemaal niets. Maar het verlangen om hoger te spelen is er soms wel”, bekent de allrounder, die zichzelf zeker niet wil omschrijven als een goaltjesdief. “Een assist vind ik net zo mooi.”

Be Sociable, Share!